Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Jávor: nem látom, milyen politikai út vár rám ezután

Ez a cikk több mint 4 éves.

Budapest, mszp-p eredményváró Jávor Benedeket, az MSZP-Párbeszéd közös listájának negyedik helyén álló, párbeszédesek közül a listán legelöl elhelyezkedő jelölt nyilatkozott a sajtónak a párt lesújtó választási veresége után.

A politikus elmondta, nem látja, hogy milyen politikai út várhatna rá a mai eredmények után,

ugyanakkor az értékein nem kíván változtatni a jövőben sem.

Jávor elmondta, nem tudja, milyen lépések várhatók a párt tisztségviselői részéről, a tagságnak kell eldöntenie, lemondanak-e, vagy sem. A politikus elmondta,

„nagyon sajnálatosnak és szomorúnak tartom”

hogy nem jutott be zöld politikus Magyarországról az Európai Parlamentbe, utalva arra, hogy Vágó Gábor és az LMP megsemmisítő vereséget szenvedett a választáson, pedig örült volna, ha együtt tudnak küzdeni Brüsszelben

Azt azonban örömmel nyugtázta, hogy általánosságban a baloldali és zöld erők győzedelmeskedtek Európa-szerte, a zöld frakciónak pedig a nemzetközi siker után immár több, mint hetven tagja is lehet az EP-ben.

Az MSZP-vel való együttműködéssel kapcsolatban elmondta, a döntés pillanatában jó ötletnek tűnt, az eredmények azonban ezt nem igazolták.

Jávor kifejtette, a DK is erősen baloldali programmal kampányolt, ami némiképp váratlan volt a párttól, és reménykedik hogy továbbra is képviselni fogja a baloldali értékeket, azonban probléma, hogy Magyarországról nem megy zöld jelölt – ez pedig azt jelenti, hogy a zöld politikát a magyar választók hátrébb sorolták.

Mindazonáltal értékeli, hogy rekord magas volt a részvétel, véleménye szerint mindig örömteli, mikor egy választáson sokan vesznek részt, mert a megválasztott képviselők nagyobb legitimitással végezhetik munkájukat.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán