Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hadházy: „Az igazság és a demokrácia veszített”

Ez a cikk több mint 4 éves.

Szél Bernadett és Hadházy Ákos az európai parlamenti választás estéjét a Nemzeti Választási Irodában töltötték, ahol a választások tisztasága felett próbáltak őrködni. A LMP-t elhagyó független képviselők közül először Hadházy Ákos reagált a Facebook-oldalán a választás eredményeire.

A végeredmény minden papírformát felborít, és valójában a Fidesz egy mandátumot veszíteni fog az öt évvel ezelőttihez képest, de Hadházy az európai parlamenti választásokat ellenzéki bukásnak fogja fel.

 „az igazság és a demokrácia veszített a hazug és aljas heccpropagandával szemben” – írta a politikus a Facebookon.

Hadházy szerint az ellenzék hibás abban, hogy feladta a közmédiáért decemberben elkezdett harcot.

„A nagyobb baj, hogy néhány kivételtől eltekintve többségük meg sem próbált ez ellen tenni. Emiatt ez az eredmény várható volt. ” – latolgatta az eredmény okait Hadházy

A politikus figyelmeztetett rá, hogy nem lehet elfogadni a kormány játékszabályait, mert ez egyben azt is jelenti, hogy elfogadják, hogy mindig a kormány fog győzni.

„El kell végezni a házi feladatot: Mozogni kell, szerveződni kell, szervezet kell! Harag és valódi elszántság kell! Program, sőt, ennél több, valódi alternatíva kell!” – fogalmazta meg a tennivalókat a politikus

Egy korábbi posztjában Hadházy kifejtette, hogy a kormánypropaganda miatt csalásnak tartja ezt a választás is.

Címlapkép: Facebook/Hadházy Ákos