Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Voksolásra buzdít az MSZP-Párbeszéd és a Jobbik is

Ez a cikk több mint 4 éves.

Az EP-választás előtti utolsó napon minden párt belehúz a mozgósításba.

Az MSZP-Párbeszéd közös sajtótájékoztatóján Tóth Bertalan, a pártszövetség listavezetője felhívta a figyelmet arra, hogy Európa és egyben Magyarország alapvető érdeke, hogy ne a szélsőjobb törjön előre, ezért kell elmenni holnap szavazni.

Jávor Benedek pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyes tagállamokban már csütörtökön és pénteken lezajlott voksoláson „az eddigiek alapján egyértelmű, hogy valami nagyon más történik, mint amire számítani lehetett.” A Párbeszéd politikusa szerint látható, hogy nem az euroszkeptikusok, populisták, nem a szélsőjobb tör előre, hanem a baloldal és a zöldek, a nagy kérdés pedig az, hogy „képes lesz-e Magyarország részt venni ebben.”

Ahogy azt mi is megírtuk, Hollandiában a baloldal, Írországban pedig a zöldek szerepeltek a vártnál jobban. Olyannyira, hogy Frans Timmermans szociáldemokratái meg is nyerték az EP-választást Hollandiában, míg a szélsőjobboldali FvD mindössze három mandátumot szerzett. Az íreknél is elég nagy meglepetés volt, hogy a Zöldek, akik nemrégiben még egyetlen mandátumra sem voltak számíthattak, most egyre biztosan, de akár három EP-mandátumra is esélyesek az Írországnak járó 11-ből.

Az MSZP-Párbeszéd sajtótájékoztatóját itt lehet megnézni:

Jakab Péter (Jobbik) is voksolásra buzdított ma délelőtt:

„Vannak olyan országok Európában és a nagyvilágban, ahol kötelező elmenni szavazni, Magyarországon ez csak egy lehetőség. Nagyon szeretném, ha ti állampolgári kötelességeteknek éreznétek, hogy elmenjetek és beleszóljatok a sorsotok alakításába. Már csak azért is, mert Orbán Viktornak pontosan az a célja, hogy ti otthon maradjatok, ti ne politizáljatok, hagyjátok rá az egészet, majd ő ellopja az országot. Én viszont azt szeretném, ha nem Orbán Viktor nyerne holnap azzal, hogy esetleg otthon maradtok, hanem nyerjetek ti és nyerjen ez az ország.”