Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ne feledjük, nemcsak a „cigányterror” ellen vonul ma a Mi Hazánk

Ez a cikk több mint 4 éves.

Törökszentmiklós A Mi Hazánk mozgalom vonulásának célja „Tiltakozás a cigányterror és a véleménynyilvánítás korlátozása ellen” címen fut, kiváltó oka pedig elvileg az, hogy egy honfitársunk vélhetőleg pszichoaktív szerek hatása alatt minden ok nélkül bántalmazott másokat egy trafikban.

Azonban arról se feledkezhetünk meg, hogy Törökszentmiklós jelenlegi polgármestere jobbikos, vagyis azon párt tagja, melyből a Mi Hazánk kivált.

Így pedig mindjárt érthető, miért tartja fontosnak a renegát csoport, hogy a településen demonstráljon erőt és aggódjon a közbiztonságért, ezzel azt az üzenetet közvetítve, hogy a Jobbikos vezetés – tehát a konkurens jobboldali politikai erő – inkompetens a falu ügyeinek intézése terén.

Ugyanakkor a szélsőjobboldali félkatonai szervezet, a hivatalosan csak június elsején zászlót bontó Nemzeti Légió vonulásával szembeni fellépés nyilvánvalóan érdekében állhat a Fidesznek is – hiszen így megmutathatja, továbbra is van szélsőjobboldali veszély, azonban a hatalom készben tartja a helyzetet.

Magyarán a Mi Hazánk így egyszerre tudja azt a képet sugározni az arra fogékonyaknak, hogy a Jobbik nem tudja kezelni a helyzetet, és remek célpontot nyújtani a Fidesznek, mely jelenlétük miatt kevésbé tűnik szélsőjobboldali politikát folytató erőnek, végső soron diszkreditálva a Jobbikot, alátámasztva a Fidesz üzenetét és öndefinícióját.

Címlapkép: Toroczkai László / Facebook