Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Még Orosz Mihály Zoltán is elítéli a mai rasszista demonstrációt

Ez a cikk több mint 4 éves.

Érpatak „Több barátom folyamatosan őszinte érdeklődő kérdésekkel fordult hozzám, hogy mi a véleményem a Törökszentmiklóson tervezett 2019-05-21-ei felvonulásról!” – vezette fel a Facebook  posztját a közösségi oldalán Orosz Mihály Zoltán, Érpatak korábbi polgármestere, aki szélsőséges, rasszista és antiszemita akcióiról és intézkedéseiről híresült el.

Meglepő módon azonban elítélte a tervezett megmozdulást (amivel kapcsolatban a rendőrség a vonulást betiltotta, így csak statikus demonstráció lesz, ha a résztvevők betartják a rendőrség utasításait).

„A korábbi hazai gárdaszerű vonulgatások teljesen nyilvánvalóvá tették az erőfitogtató felvonulások értelmetlen és fölösleges voltát, ugyanis a vonulgatások által gerjesztett társadalmi feszültségek csak fokozták a téves probléma-megoldási kísérletek kudarcát” – folytatta.

Hamar megnyugtatja azonban a követőit, és emellett leszögezi, hogy a helyes utat továbbra is abban látja, hogy alkalmazni kell a helyes törésvonalakat (1./ építő-romboló) s az adekvát módszerek (2./ rend központú szisztematikus s következetes jogalkalmazás és 3./ a tehetségre, tudásra, valamint a tettekre-teljesítményekre alapozott meritokratikus /vagyis röviden érdemalapú/ közösségszervezés) – amit ők szerinte meg is tettek Érpatakon.

„[A] liberális oldalon képviselt (anti)rasszista homogenizáló és általánosító (az egyéni emberi jogokat betegesen mindenek elé és fölé helyezni akaró) megközelítés éppolyan téves és meddő, mint a szélsőjobboldali rasszista, általánosító, populista s nacionalista hőzöngő propagandanézőpont” – tette hozzá.

A posztot az Azonnali szúrta ki és szemlézte.