Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Momentum: A Néppárt behódolt Orbánnak

Ez a cikk több mint 5 éves.

„Az igazság pofonegyszerű: az Európai Néppárt ma hatalomféltésből behódolt a Fidesznek, és kibújt a valódi döntés meghozatala alól” – írja a Momentum közleményében.

Mint fogalmaznak: „az érdekek nyertek az értékekkel szemben – és ez hosszú távon egyenes út az európai álom elbukása felé.”

A párt álláspontja szerint

a Néppárt gerinctelen, gyáva döntése Európa válságának tűpontos látlelete. A brüsszeli elit mandátumok számolásával, technikai kompromisszumokkal, a politikai kockázat bármi áron való kerülésével van elfoglalva, amíg Európa ellenségei, az Orbánhoz, Salvinihez, Le Penhez hasonló szélsőséges populisták pedig végtelenül káros, de kétségkívül karakteres üzenetekkel bomlasztják szét kontinensünk egységét.

A teljes közlemény ide kattintva elolvasható.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke egy másik problémára is felhívta a figyelmet saját Facebook-posztjában. Mint írja:

„Európának elege lett abból, hogy a magyar kormányfő EU-s pénzekből vált Magyarország leggazdagabb emberévé. Hogy azt a 12 ezer milliárd forintot, amit Magyarország 2004 óta kapott az EU-tól, ellopták, vagy elherdálták. Elios, Mészáros néven futtatott Orbán-vagyon , kisvasutak, vadászházak, kilátók, ésatöbbi. Európának elege lett, ezért pedig súlyos árat fizetünk mindannyian: jóval kevesebb EU-pénzhez fog jutni Magyarország a jövőben.

Orbán Viktor és a Fidesz a felfüggesztés ideje alatt gyakorlatilag küszöbön kívülre kerül pártcsaládjában. Kimondhatjuk, hogy amíg ő a magyar kormányfő, Magyarországnak egyre rosszabb lesz az érdekérvényesítő képessége az Európai Unióban. Az EU-s választásokat követően Orbán Viktor miatt elzárhatják az EU-s pénzcsapokat, ami nélkül nincs magyar gazdasági növekedés: válsághelyzet elé nézünk.”

Címlapkép: Fekete-Győr András/Facebook