Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

LMP: Eső után köpönyeg a Néppárt döntése

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az LMP álláspontja szerint a magyar emberek szempontjából irreleváns, hogy mire jutott egymással a Fidesz és a Néppárt. Mint közleményükben írják:

„A Fidesz számtalanszor bizonyította, hogy nem hajlandó és nem is képes a magyar emberek képviseletére az Európai Parlamentben. A Néppárt pedig azt bizonyította, hogy ugyan megrémült attól, hogy az EP-kampányát alááshatja a Fidesz negatív megítélése, de még a saját belső problémáinak megoldására is képtelen, miközben éveken át elnézte, és ezzel legitimálta a Fidesz elfogadhatatlan intézkedéseit. Mindezzel csak még egyértelműbbé vált, hogy nem lehet az Európai Néppártra bízni Európát. ”

A párt meggyőződése szerint a Néppárt az európai intézményeket irányító koalíció meghatározó szereplőjeként felelős azért, hogy az elmúlt évtized két nagy válságát, a 2008-as gazdasági világválságot és a 2015-ös migrációs krízist sem tudta megfelelően kezelni az EU. Teljesen egyértelmű, hogy egy olyan nemzetközi helyzetben, amikor alapvetően kell újrafogalmaznunk az Európai Unió és benne a magunk szerepét, nem lehet a 20. századi hatalmi technikázást folytatni.

Mint fogalmaztak:

„Elég volt abból a politikai gyakorlatból, amelynek részeként mind a Fidesz, mind az Európai Néppárt arra törekedett, hogy kiszolgálják a multinacionális vállalatokat és érvényesítsék a saját szempontjaikat a különféle európai pozíciókat kapcsán.”

Címlapkép: MTI/Balazs Mohai