Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tóth Bertalan Orbánnak a Parlamentben: ne tegyenek különbséget család és család között!

Ez a cikk több mint 5 éves.

Tóth Bertalan szerint a családvédelmi akciótervben vannak előremutató elemek, de nagyon kevés családot érint ez a terv. Minél több család helyzete legyen fontos – mondja. Az egyszülős családokról beszél, 40%-uk él szegénységben, de beszél a meddő és az élettársi kapcsolatban élőkről, a családi adókedvezményt igénybe nem vevőkről. Utóbbiaknál az MNB-t idézi, hogy a háromgyerekes családok 70%-a nem tudja ezt igénybe venni.

Tóth beszél arról is, nincsenek szociális bérlakások, sem a családi pótlék, sem GYES, sem anyasági támogatás nem emelkedik. Meddig tesznek különbséget gyermek és gyermek között? – kérdezi végül Tóth.

Orbán gratulál Tóth Bertalannak gyermeke megszületéséhez. Szerinte nincs semmilyen különbségtétel. A különbség az, hogy a szocialisták alanyi jogon járó, a Fidesz a munka után járókat helyezik előtérbe. De ez nem a családok fontosságáról szól, hanem a hatékonyságról. Orbán szerint ha nincs munkához kötve a támogatás, az nem hatékony. Orbán szerint a tulajdonnak kell a középpontban állnia, az MSZP szerint meg a bérlakásnak.

Tóth köszöni a gratulációt. Szerinte ez a kormánypolitika nem vezet eredményre, mert minden hatodik gyermek külföldön születik. Ha van pénz Felcsúton szigetet építeni, akkor legyen pénz minden család támogatására, mert a gyerekek nem tehetnek róla, hogy elválnak a szülei, vagy egyszülős családban születik. Bölcsődeépítés, családi pótlékemelés, legyen odaadva a családi adókedvezmény, annak is, aki nem veheti igénybe, legyen szociális bérlakás – sorolja a pártja javaslatait Tóth.

Orbán szerint ha egyetértés van a lényegében, akkor fogadják el a szocialisták

Címlapkép: MSZP/ Facebook