Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán nem adott választ a paksi erőmű építéséről, és a pécsi atomtemetőről

Ez a cikk több mint 5 éves.

Keresztes László Lóránt a paksi bővítésről kérdezi Orbánt. Arról beszél, a beosztott miniszterek nem válaszolnak, ezért kérdezi Orbánt. Elmondja, hogy óriási csúszásban van a projekt, miközben pont a jó megvalósítással indokolták, miért az oroszoknak kell építeni. Arról is kérdezi Orbánt, miért nincs koncepció arra, hogy mi lesz Paks 2 bezárása után a veszélyes hulladékkal?

Orbán arról beszél, minden szabályszerű, mert az Európai Bizottság jóváhagyta. Orbán szerint csak nagyon kevesen vannak, akik rendelkeznek a megfelelő felkészültséggel a paksi beruházás kapcsán. Ezért van önálló minisztere a paksi beruházásnak. Arról is beszél, nem szereti szaporítani a miniszterek számát, de itt erre szükség volt. Ezért azt javasolja, ha fontos a kérdés, forduljanak a miniszterhez, Süli Jánoshoz.

Keresztes szerint nemcsak a szakmai, hanem a politikai aspektus is fontos. Szerinte minden állítás, ami alátámasztotta ezt a projektet, megbukott. Keresztes elmondja, ma is interpellálták Sülit, de nem adott választ. Keresztes szerint Orbán azt ígérte a pécsieknek, hogy a megkérdezésük nélkül nem lesz atomtemető Pécsen, mégse kérdezték meg őket.

Orbán válasza annyi: forduljon a miniszterhez. Majd elmondta, hogy az energiaár miatt fontos Paks építése.

Címlapkép: Demeter Márta / Facebook