Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gyöngyösi Orbánnak: Ha nem támogatja az Európai ügyészséget, akkor kiderül: Ön egy maffiavezér

Ez a cikk több mint 5 éves.

Gyöngyösi Márton Jobbik-frakcióvezető arról kérdezi Orbánt, hogy a Fidesz 2009-ben az Európai Ügyészség mellett kampányolt. Ez egy évvel később volt, hogy Orbán Gyurcsánnyal együtt megszavazta a lisszaboni szerződést, amely az Európai Unió integrációját erősítette.

Gyöngyösi azt kérdezi, a szuverenitás nem csak fedő sztori-e Orbán számára, hogy ne kelljen az ő strómanjainak, Mészárosnak, Garancsinak és Tiborcznak az európai ügyészség előtt felelnie? Megemlíti az ELIOS Zrt. ügyét, ahol szerinte az ügyészség még vádat sem emelt, pedig az OLAF jelentésében bűncselekmények voltak leírva.

Orbán szerint egyre hitelesebb a kormány politikája, mert most minősítették fel az országot a hitelminősítők. Orbán arról beszél, a Jobbik kilépett volna az EU-ból, EU-zászlót égetett, Gyöngyösi pedig listázta volna a zsidó képviselőket. Orbán azt is állítja, hogy a Jobbik szövetségesei most azok a szocialisták, akik anno gumilövedékkel lőttek, és lábbal tiporták a jogállamot. Így komolyan vehető-e a hitelesség kérdésnek feszegetése a Jobbik szájából? – kérdezi Orbán.

Nem a hitelminősítők felméréseit, hanem a korrupciós indexeket kéne néznie Orbánnak, Gyöngyösi szerint. Ugyanis itt csak Bulgária van rosszabb helyzetben, mint Magyarország. A Jobbikos politikus szerint sose volt fényes a helyzet Magyarországon a korrupció vonatkozásában, de a nokiás dobozok idejében még elvitték a politikus bűnözőket.

„Ha önök nem támogatják az európai ügyészséget, akkor felmerül a gyanú, hogy ön a maffiavezér, Polt Péter pedig a consigliere” – vetette oda Orbánnak Gyöngyösi

Orbán olyan listát olvasott, amiben Gyöngyösi a világ hetedik legantiszemitább embere, amit Orbán túlzásnak tart. Szabó Tímeát idézi Gyöngyösiről 2012-ből: „részemről eddig tartott az ügyek mentén való együttműködés. Gyöngyösi listázása, Novák EU-zászló égetése kapcsán, ha csak egy szavazaton múlik akkor se működünk együtt.”

Címlapkép: MTI / Koszticsák Szilárd