Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Arató Gergely: „Mészáros Lőrinc – azaz Ön – másodpercenként keres milliókat”

Ez a cikk több mint 5 éves.

Arató Gergely, a DK képviselője először kikérte magának, hogy Orbán „természetesnek veszi”, hogy a nők kevesebbet keresnek, mint a férifak, majd arra szólította fel, engedje a parlament elé a DK hétpontos, családvédelmi tervét.

Majd arról beszélt, hogy Orbán nem a magyar családokat, hanem a multikat védi meg alacsony társasági adókkal és rabszolgatörvénnyel.  Azt kérdezte, miközben „Mészáros Lőrinc – azaz Ön – másodpercenként keres milliókat”, „miért nem érdemelnek európai bért a magyar munkavállalók”.

Orbán válaszának lényege az volt, a Gyurcsány-kormány „az országot csődbe vitte,” azóta szerinte ők megduplázták a minimálbért, és 1,5-szeresére emelték a bruttó átlagbért is.

Arató viszontválaszában „a multik magyar hangjának minősítette” Orbánt, akit azzal vádolt, hogy politikai hatalmát a multiknak való kedvezéssel akarja a németeknél bebiztosítani, majd kisebb derültségre megjegyezte,

„A Demokratikus Koalíció még sohasem volt kormányon.”

Orbán azzal kérdezett vissza, hogy ezek szerint akkor Arató Gergely „mégsem volt államtitkár az előző kormányok alatt?” Majd azt állította, az ellenzék csak „riogatott” a túlóratörvénnyel, és a „gazdaság köszöni szépen, jól van.”

Orbán az ápolási díj kérdéséről is beszélt, szerinte az ellenzék „meg sem szavazta” az otthonápolás megemelését.

Címlapkép: MTI/Kovács Attila