Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nem igaz, hogy felfüggesztették a közigazgatási dolgozók sztrájkját

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) ma délelőtti sajtótájékoztatója után több helyen is megjelent a sajtóban, hogy a szakszervezet felfüggesztette a sztrájkot, miután a kormányzat „komolyan vette” a sztrájköveteléseket.

A probléma csak az, hogy ez nem igaz.

A sajtótájékoztatón valóban volt szó egy felfüggesztett sztrájkról, ám ez a szociális ágazatban dolgozók sztrájkja, amelyet utolsó pillanatban függesztett fel a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete és az MKKSZ – a kormányzattal folytatott tegnapi tárgyalások után. Erről beszélt a mai sajtótájékoztatón Boros Péterné, ám arról nem, hogy a közigazgatásban dolgozók mai EGÉSZ NAPOS sztrájkja felfüggesztésre került volna.

A felfüggesztésről szóló sajtóhírek megjelenése után telefonon kerestük is Boros Péternét, aki megerősítette értelmezésünket: szó sincs felfüggesztésről, csupán félreértés okozhatta az erről szóló cikket.

Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetének vezetője, Köves Ferenc a sajtótájékoztatón el is mondta, hogy a tegnapi tárgyaláson a kormány jogosnak ítélte meg az alulfizetett szociális dolgozók követeléseit, de szerinte ez csak a nulladik lépést jelenti – a kormányzati ígéretek tartalommal való feltöltése csak ezután következik.

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi