Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szél Bernadett: Smasszerek vágtak ki minket, és féltem, mert nem tudtam, mi fog következni

Ez a cikk több mint 5 éves.

Szél Bernadett azzal kezdte felszólalását az esti tüntetésen, hogy bár  csak öt pontot akartak beolvasni a köztévében, de most ott tartanak, hogy országgyűlési képviselőket visznek mentővel. Szél szerint a biztonsági emberek úgy bántak velünk, ahogy a kutyával sem szokás, és ennek kapcsán azt gondolja, ma szintet lépett az erőszak alkalmazása.

Markoszov Szergej / Mérce

Leszögezte, ő és társai nem akarták, hogy nőjön a feszültség a tüntetők között, de ha az emberek megválasztott képviselőinek nem hagyják elvégezni a munkájukat, és kidobják őket egy közintézményből, természetes, hogy az emberek nem tudnak nyugodtak maradni.

Megköszönte az éjszakát a Kunigunda útján végigállóknak, hatalmas hősöknek nevezte a kitartó tüntetőket.

Komoly vörös vonalnak nevezte, hogy az MTVA épületében nem a rendőrség gyakorolta a rend feletti kontrollt, hanem a belügy osztja az utasításokat. Elmondása szerint amíg odabent volt képviselőtársaival, sokszor komolyan félt:

„Smasszerek vágtak ki minket, és féltem, mert nem tudtam, mi fog következni”

– mondta.

Felszólította Pintér Sándort, hogy azonnal szólaljon meg, hogy „mi a fene volt ez”, és lemondásra szólította fel. Szél szerint Orbán Viktor is felelős azért, hogy képviselőket ütnek-vernek egy közintézményben. Az MTVA-t ismét a „Birodalom Halálcsillagának” nevezte, itt készülnek azok a pirulák , amiket beadnak az embereknek.

Végül felolvasta az ötpontos petíciót, amit megpróbáltak élő adásban is beolvasni:

Címlapkép: Markoszov Szergej / Mérce