Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

2006-hoz képest békések a tüntetések Kuncze szerint

Ez a cikk több mint 5 éves.

Annyira elálmélkodtunk a Fidesz kommunikációs igazgatójának az ATV rendkívüli híradójának adott interjúján, hogy elfejetettünk elkapcsolni, így aztán meghallagathattuk az SZDSZ egykori elnökének és volt belügyminiszternek az interjúját. Kuncze Gábor rögtön azzal kezdte, hogy megpróbálta helyre tenni az előtte szóló Hidvéghi kommunikációs igazgató csúsztatásait, majd így értékelte a rabszolgatörvény elleni tüntetések intenzitását:

Forrás: Wikipédia

„Emlékezzünk vissza 2006-ra, amikor vascsövekkel törték el több, mint száz rendőr bokáját, vagy autókat gyújtogattak, és a felszedett utcakövekkel dobálták a rendőröket. Ehhez képest ez mostani egy tulajdonképpen nagyon békés dolog, és remélem, hogy nem is válik agresszívabbá. Ezzel együtt nem kell a rendőröket megdobálni” – mondta az ATV-nek Kuncze Gábor

A visszavonult politikus kifejtette, hogy a rendőrök ugyanúgy kárvallottjai ennek a törvénynek, és figyelmeztetett arra, hogy a határőrzés lázában a kerítésépítésre vezényelt rendőrök sem kapták meg a túlórákért a járandóságukat. A ex-belügyminiszter félig dicsérte, félig korholta a rendőröket. A könnygáz spray gyakori használatát túlkapásnak minősítette, ahogy Donáth Anna elhurcolását is, de ezzel együtt is úgy látja, a rendőrség „rendesen végzi a dolgát”. A rendvédők talán örültek ennek a megállapításnak, annak már feltehetően kevésbé, hogy Kuncze megállapította:

„A rendőröket nem a Magyar Tudományos Akadémiáról toborozzák, és időnként közülük is követnek el hibákat”