Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kihátrálhat a Fidesz a rabszolgatörvényből?

Ez a cikk több mint 5 éves.

Péntek délután Hidvéghi Balázs a Fidesz kommunikációs igazgatója a sajtótájékoztatóján fejtette ki a kormánypárt hivatalos véleményét a tüntetésekről. Már ekkor úgy láttatta  tiltakozásokat, mint amelyet a Soros-hálózat szervezett, és egyetlen célja, hogy zavart keltsen.

Az ATV rendkívüli híradójában Hidvéghi újra nyilatkozott, ahol elismételte a Soros-hálózatról szóló elméletét, ugyanakkor mondandóját azzal kezdte, hogy megköszönte a magyar rendőrök visszafogottságát. A kommunikációs igazgató szerint példás türelemmel kezelték a helyzetet a rendőrök.

Hidvéghi kifejtette, hogy a rabszolgatörvényről hosszú egyeztetés zajlott, és szerinte ez egy jó törvény, ami a magyar dolgozók érdekeit szolgálja. Nyilván nem ironikusnak szánta, de az interjúban még azt is találta mondani, hogy a parlamentben folyamatosak a tárgyalások, és lehetőség van az egyeztetésre. A Fidesz kommunikációs igazgatója valószínűleg elfelejtette, hogy még egy hete sincs, hogy belefojtották a szót a szakszervezetekbe.

Rónai Egon kérdésére, miszerint nem kellene-e Orbán Viktornak megszólalnia a tüntetések kapcsán, Hidvéghi úgy válaszolt, hogy ez egyelőre nem indokolt. Úgy tűnik, hogy a három napja tartó tüntetéssorozat nem éri el Magyarország miniszterelnökének ingerküszöbét. Ugyanakkor a kommunikációs igazgatónak volt egy nagyon-nagyon meglepő félmondata, amikor azt fejtegette, hogy fontosnak tartják a társadalmi egyeztetést, és amennyiben további tárgyalásokra kerülne sor (miért?), akkor akár készek lennének a Munka Törvénykönyvének módosítására is.

„Nagyon fontos a társadalmi párbeszéd, az is nagyon fontos, hogy egy-egy törvényjavaslatról, vagy döntésről ez lefolyjon, és hogyha kell, ha ez szükséges lesz akár ennek a Munka Törvénykönyv-módosítás kapcsán, nyilván meg fogjuk tenni.” – mondta talányosan Hidvéghi

Igaz, még egyszer hozzátette, hogy szerinte a törvényről élénk és széles körű vita folyt le, és a kritikák nem állják meg a helyüket.