Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Egy egységként lép fel az ellenzék a rabszolgatörvény ellen

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az ellenzék a szavazás után sajtótájékoztatót tartott, ahol több képviselő is ismertette a közös ellenzéki álláspontot.

Az ellenzéki pártok minden eszközt bevetettek, hogy megakadályozzák a rabszolgatörvény megszavazását, ennek ellenére törvénytelenül megszületett a törvény – mondta Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.

A Fidesz még a saját törvényeit sem tartja be, a mai szavazás teljesen törvény- és házszabályellenes volt, mivel a képviselői kártyák nélkül lehetett szavazni, a levezető elnök pedig nem pulpitusról, hanem a padsorok közül vezette le a szavazást – mondta Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke szerint elképesztő visszaélésekre adhat lehetőséget, hogy képvsielői kártyák nélkül zajlott a szavazás, bárki szavazhatott a képviselők helyett. Orbán Viktor mai lépésével szembe fordult a saját országával, szerinte „ordas nagy hazugság” az önkéntes túlóra, hiszen például az egyedülálló anyák különösen kiszolgáltatott helyzetben vannak, nem mernek majd nemet mondani a munkáltatóiknak, mert félő, hogy kirúgás járna érte.

Szabó szerint a mai szavazáson nem voltak pártok, hanem egy egységes ellenzék volt és van is a rabszolgatörvénnyel kapcsolatban.

Szél Bernadett, független képviselő szerint idegen emberek és fegyveres őrök is tartózkodtak az ülésteremben, amiért magyarázattal tartoznak az ellenzéknek.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP képviselője a Mérce kérdésére elmondta, reméli, hogy sokáig kitart az ellnzék összefogása, ő személy szerint bárkivel összefog azért, hogy a Fidesz megbukjon.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője kérdésünkre azt mondta, ha büntetést kapnak az ellenzéki képviselők a mai szavazás akadályozásáért, jogi lépéseket fognak tenni, biztos benne, hogy Strasbourgban pert fognak nyerni.

Az ellenzék képviselői a sajtótájékozató után elindultak a Kossuth térre, ahol már gyülekeznek az emberek.

Címlapkép: LMP / Facebook