Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Erős mondásokkal ágyazott meg a mai vitának a kormányoldal

Ez a cikk több mint 5 éves.

Ahogyan azzal a mai nap folyamán publicisztikában is foglalkoztunk, a kormánypárti véleményterror a vita napján a szokottnál is nagyobbat hasított. Miközben a Fidesz mai sajtótájékoztatóján hivatalból, rutinszerűen az „EP bevándorláspárti többségének bosszújaként” aposztrofálta a jelentés körüli procedúrát, Kovács Zoltán kormányszóvivő a BBC rádiós hírműsorának adott nyilatkozata szerint Judith Sargentinit

„akár anarchistának, balosnak is nevezhető politikai aktivistának”

is lehet nevezni, aki politikailag motivált jelentést írt. Megjegyezte, hogy „rémisztő hallgatni azokat a képtelenségeket, amelyeket Judith Sargentini immár csaknem másfél éve beszél, amióta elkezdte összeállítani Magyarországról szóló jelentését”. Kovács hozzátette: a nagy probléma az, hogy az Európai Unión belül egyes politikai erők, köztük Judith Sargentini „az ő szélsőbaloldali politikai nézeteivel együtt”, az európai értékek nevében gyakorlatilag politikai kampányt folytatnak egy olyan ország ellen, amelyet politikai okokból nem szeretnek, a tényekkel ugyanakkor nem törődnek.

A Magyar Idők pedig hirtelen rájött, hogy az eddig szövetségesként ünnepelt Sebastian Kurz osztrák kancellár szintén Soros György köpönyegéből bújhatott elő, miután ma bejárta a sajtót a hír, hogy az Osztrák Néppárt (ÖVP) képviselői a Sargentini-jelentés elfogadását fogják támogatni. (A kormánylap egyébként viszonylag későn ébredt, ugyanis Sargentini már majdnem egy hete beszélt arról nyilvánosan, hogy túl van az ÖVP-vel való egyeztetésen, és az osztrák párt tagjai már ekkor a javaslat támogatásáról biztosították.)