Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Maradunk, és cselekszünk, vagy kussolunk, és elmegyünk!”

Ez a cikk több mint 5 éves.

A harmadik felszólaló, Gyetvai Viktor diáktüntető Martin Luther Kinget parafrazálva arról beszélt, hogy volt egy álma  egy olyan Magyarországról, ahol nem a társadalmi csoportok szándékos leszakítása és a kiszolgáltatottak elnyomása zajlik, ahol nem uralkodik el a feudalizmus.

Ez az álma – mint mondta – április 8-án éjjel elbukott. Ezután jelen időre váltva így fogalmazott: van egy álma egy olyan Magyarországról, amelyet a civilek tudnak helyre tenni.

Az ellenzéknek szerinte egy tömbbe kell rendeződnie, és értékeket kell megfogalmaznia. Ez egy hosszú munkával járó folyamat, amelyet most kell elkezdeni. ”

Maradunk és cselekszünk, vagy kussolunk, és elmegyünk!” – harsogta Gyetvai.

Kép: Mérce

Az ellenállás Gyetvai szerint az utcán kezdődik, de egy közös össznemzeti minimumban kell folytatódnia, ami egy hiteles csapatnak kell létrehoznia.

Bár fontosnak nevezte az azonnali változást, azonban hosszú távú változásnak is történnie kell, amelyhez minőségi oktatásra van szükség. Mint mondta, Orbán Viktor nem akarja, hogy gondolkodó emberek jöjjenek ki az iskolákból, akik nem veszik be a „kormányzati bullshitet”.

A napokban érettségizőkhöz szólva így fogalmazott: nem elég holnap történelmet írni, mert el kell kezdeni a valós idejű történelmet formálni. A fiatalokat arra kérte, szervezzék együtt a Diákvagyok! mozgalmat, és legalább a lelkiismeretük miatt kezdjék el most a cselekvést.