Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Márki-Zay Péter: Senkinek ne legyen kétséges, hogy NEKÜNK Magyarország az első:

Ez a cikk több mint 5 éves.

A tüntetés sztár-felszólalója Hódmezővásárhely polgármestere, akit a tömeg hosszan, „Polgármester úr” kiáltásokkal, ovációval fogad.

Márki-Zay múlt szombaton levelet küldött a tüntetőknek, most elmondja, itt kell állnia, mert ez a tüntetés jelenti a reményt arra, hogy az embereknek az a többsége, akiknek hozzá hasonlóan meg kell küzdenie napi szinten a Fidesz rendszerének igazságtalanságaival.

„Ami nem öl meg, az megerősít!”- mondja, és hozzáfűzi: a választás egyetlen eredménye, hogy leváltottuk azt az ellenzéket, akik nemhogy a nemzet, de a saját érdekükben sem voltak képesek együttműködni. Újra kell kezdjük az építkezést, új értékek mentén, amelyek egyszerre magyar, és európai értékek. Megrédemelünk egy olyan ellenzéket, amiben nincsenek ott a mai hatalom ügynökei.

Senkinek ne legyen kétséges, hogy NEKÜNK Magyarország az első: ha ez nem így lenne, akkor ma este nem követelnénk együtt szabad Magyarországot. Csak együtt, mindannyiunknak összefogva van esélyünk visszanyerni a szabadságunkat.

„We shall fight – harcolni fogunk” – idézi Márky-Zay Churchillt, és hosszan sorolja az ellenzék előtt álló kihívásokat, a következő választásokon a jelöltállítás nehézségeitől kezdve, de beszélt a korrupcióról, az erőfölénnyel való visszaélésről, a független ügyészség, és bíróságok szükségességéről, és az önkormányzati rendszer megőrzésének fontosságáig.

Kép: Mérce

„Ti vagytok az új ellenzék!”- szólítja meg a tüntetőket. Mindenki bekapcsolódhat az országot újjáépítő munkába, teszi hozzá. Mi építeni fogunk, az erőszak, ahogy eddig a Fidesz eszköztárában marad.

Címlapkép: Mérce