Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Örökre elég volt ebből? Beszélgess és bulizz a Mércével a Gólyában!

Május 23-án, azaz csütörtökön szeretettel várunk téged is a budapesti Gólyában! Tölts velünk és a vendégeinkkel egy estét: népszerű előadókkal és szakemberekkel beszélgetünk könnyűzene és közélet kapcsolatáról, majd elkötelezett zenészek társaságában folytatódik a program. 

Örökre elég volt ebből, így szól Szabó Benedek, a Galaxisok frontemberének új dala a kormánykritikus éllel íródott Ellenszélben című albumról. A dal jól passzol Vida Kamilla Krúbiról írt mércés cikkéhez, amely kérdéseinket ihlette: milyen politikai kiállás lehetséges a  NER 14. évében? Mi tesz eladhatóvá egy zenei projektet ma? Mit gondolnak a rendszerkritikus zenészek a politikai apátiáról és a politikai reményről? Válhat-e közösség a közönségből? Miben más mindez az alternatív, a hiphop vagy a kísérleti műfajoknál? Kollégánk, Kőszeghy Ferenc ilyen témákról faggatja majd vendégeinket. 

Velünk lesznek:

Az este ezután koncertekkel és bulival folytatódik. A Gólya színpadára elsőként a Varsányi Szirének lépnek, egy autodidakta női acapella kórus. A csoport alakulásának állandó részét képezik a rendszeres, de kötetlen és szabad közös éneklések, a koncertek, a művészeti kollaborációk. Hisznek abban, hogy a közös éneklés felszabadító, csodálatos kollektív élmény, amire bárkinek és mindenkinek szüksége van, ezért lehet, hogy még a közönséget is megénekeltetik!

Bárdits Vicus (Trutat, Holnaplányok, Aires Altos) duplán fontos szereplője lesz az esténknek, mert nemcsak a beszélgetésen vesz majd részt, de Bertók Mártonnal (Triglav, Parasztok Atmoszférában) közös formációjával, a Gondozási Központtal zenélni is fognak. A Gondozási Központ az improvizatív kísérleti elektronikát gitárzenével és antikapitalista agitációval vegyítő, konceptuális közös projekt. 

Majd poppyseed műfajokon és hangulatokon átívelő szettjére bulizhatunk majd. Mi már nagyon várjuk ezt a gondolkozós-bulizós estét veletek! 

Közéleti lapot nem könnyű csinálni Magyarországon, pláne, ha a szerkesztőség olyan értékeket védelmez, amelyeket a hatalom folyamatosan lábbal tipor. Mi mégis, mindennek ellenére, szeretnénk folytatni. Rengeteg ötletünk és tervünk van, de a megvalósítás csak részben múlik rajtunk. A Mércének csak akkor van jövője, ha van egy olyan támogatói közösség, amelynek fontos, hogy létezzen ez a platform!

Az egyik tervünk az, ha az aktuális nehézségeken sikerül felülkerekednünk a ti segítségetekkel, hogy a jövőben több olyan tartalom legyen a Mércén, amely a vágyainkat és képzeletünket nagyban alakító kultúra különféle területeinek politikumát boncolgatja. 

Ezért most a részvételeddel a csütörtöki eseményen többek közt azt is támogatod, hogy egyre jobb kultúráról szóló tartalmaink jöjjenek létre, továbbá azt, hogy május végéig összegyűjtsünk 5️ millió forintot, hogy legsürgősebb költségeinket fedezzük. Ha velünk tartasz ezen a szuper estén, a Mérce fennmaradásához is hozzájárulsz!

A támogatói jegy elővételben is váltható, de várunk akkor is, ha nem engedheted meg magadnak a jegyvásárlást. 

Találkozzunk csütörtökön! Ünnepeljük meg együtt, hogy van erőnk és képzeletünk a folytatáshoz és egy jobb világ építéséhez!