Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ezeket a programokat ajánljuk május elsején

Május elseje a dolgozók ünnepe. Ezen a napon a Mérce oldalán számos programról be fogunk számolni, írásban és videóban is. Ha személyesen szeretnétek kilátogatni egy-egy baloldali programra Budapesten, a következő eseményeket tudjuk ajánlani.

SZEF-Szikra majális

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma és a Szikra Mozgalom idén közös programmal készült a majálisra. Ezen az eseményen a Mérce munkatársa, Juhász-Boylan Kincső fogja moderálni a beszélgetést a közösségépítésről Szabóné Würth Boglárka MZTSZ (Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete), Turcsányi Ildikó a PSZ (Pedagógusok Szakszervezete) valamint Csepregi Dávid, a Szikra Mozgalom tagja között.

A SZEF-Szikra majálison a politika és a szakszervezetek viszonyáról fog beszélgetni Jámbor András, a Szikra országgyűlési képviselője és Csóti Csaba, a SZEF elnöke. Egy harmadik beszélgetésen pedig a szakszervezeti, civil és önkormányzati politika viszonyáról lesz szó.

A látogatókat koncertek, olvasókör és színielőadás is várja.

Kommunista Kiáltvány olvasókör a Fáklyával

Kommunista Kiáltvány olvasókört tart a Hír TV „oknyomozó” műsorában „leleplezett”, „a polgári demokráciát veszélyeztető” Fáklya nevezetű marxista szervezet. A helyszínen lesz piknik és megvásárolhatók lesznek a Nemzetközi Marxista Irányzat elméleti magazinjai.

Szakszervezeti majális

A Városligetben tart majálist a Magyar Szakszervezeti Szövetség, ahol a MASZSZ elnöke, Zlati Róbert fog beszédet tartani. Ezután pedig a bérekről fog beszélni Hercegh Mária, a MASZSZ Nőtagozatának elnöke, Guzslován Gábor, a Vasas szakszervezeti titkára, Harangozó Gábor a Szociális Demokráciáért Intézet vezetője és Andor László volt EU-biztos, egyetemi docens, lapunk rendszeres szerzője.

PDSZ majális

Külön fog majálisozni a Pedagógus Demokratikus Szakszervezete, ahonnan élőben fogjuk közvetíteni Nahalka István oktatáskutató és Rácz Béla, a Polgár Alapítvány munkatársa és az 1Magyarország Kezdeményezés társalapítója beszélgetését.

Később a helyszínen beszélgetést tart Boros Péterné, az MKKSZ elnöke, Kiss Ambrus, főpolgármester-helyettes, Köves Ferenc, a SZÁD elnöke és Székely Tamás, a VDSZ elnöke is.

Autonóm majális

Szintén a Városligetben ünnepelnek az autonóm antikapitalisták. A szervezők az ország legnagyobb radikális baloldali, underground könyv- és újság kínálatát ígérik, valamint adományalapon működő büfét.

Az autonóm anarchista tendencia eseményén beszélgetés is lesz „a kapitalizmus jelenéről és jövőjéről, a rendszeren túlmutató cselekvési stratégiák lehetőségeiről”. Zenés mulatságra is számítunk.