Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nincs melegvíz az ELTE Lágymányosi épületében, egyelőre nem tudni az okát

Legalább múlt hét szerda óta nem folyik melegvíz a csapokból az ELTE három karnak (Természettudományi Kar, Társadalomtudományi Kar, Informatikai Kar) is otthont adó lágymányosi kampuszán a Mérce forrásai szerint.

Más forrásaink szerint ráadásul egy másik karnak, a Pedagógiai és Pszichológiai Karnak otthont adó Izabella utcai épületben sem volt elérhető a melegvíz múlt héten.

A Mérce az üggyel kapcsolatban megpróbálta felvenni a kapcsolatot a lágymányosi, illetve a központi üzemeltetésel, mihelyt választ kapunk a kérdéseinkre, frissítjük cikkünket. Azt szerettük volna megtudni, hogy

– Tudnak-e a jelenségről, és ha igen, mi annak az oka?

– Van-e egyéb hőszolgáltatással kapcsolatos probléma, például a fűtés működik-e, vagy várható-e annak mérséklése/kikapcsolása a szezonban?

Mint ismeretes, az egyetemektől tavaly nyáron a járvány elleni védekezés címszavával 155 milliárd forintot csoportosított át a kormány a járvány elleni védekezés központi tartalékába.

A jelenlegi energiaválságban, mint arról is beszámoltunk, az Eötvös Loránd Tudományegyetema jelenléti oktatás és az épületek nyitvatartásának variálásával is kénytelen spórolni a rezsin a jelentősen megemelkedett közműdíjak miatt. Elmarad az őszi szünet, hogy korábban kezdődhessen a téli – pontosabban a hivatalos indoklás szerint egészen abszurd módon december 12. és 17. között, vagyis a szorgalmi időszak legvégén lesz az „őszi szünet”. A jelenléti vizsgáztatást előnyben részesítő oktatóknak azon kell alkudozniuk, hogy kaphassanak hosszabb emberi tartózkodásra alkalmas hőmérsékletre fűtött termet a vizsgaidőpontokban.

A közoktatással kapcsolatban nyilatkozó Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban azt mondta, teljesen ésszerűnek tartja, hogy eltöröljék az őszi szünetet, a téli szünetet pedig meghosszabbítsák.

Ezt a kérdést az oktatási tárca meg fogja vizsgálni – tette hozzá.

Volt olyan iskola, amelyik az elmúlt időszakban bejelentette, hogy inkább szombatonként is tanítani fognak, hogy télen minél kevesebbet kelljen nyitva tartaniuk.

Címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt