Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Augusztus végén öt napon is erősen korlátozott a szülészeti ellátás Tatabányán

Ez a cikk több mint 1 éves.

A tatabányai Szent Borbála Kórház Facebook-bejegyzésben tudatta nemrég betegeivel és a várandós nőkkel, hogy több napon is szünetel a betegfelvétel a szülészet-nőgyógyászati osztályon – szúrta ki a Magyar Hang. Az ok: szabadságolások.

„Kedves Betegeink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a nyári szabadságolások miatt átmenetileg, az alábbi napokon:
· augusztus 19-én,
· augusztus 23-án,
· augusztus 26-án,
· augusztus 28-án és
· augusztus 30-án ügyeleti időben a tatabányai Szent Borbála Kórház ellátási területéhez tartozó lakosok szülészet-nőgyógyászati betegfelvételét és az új esetek ellátását más intézmények végzik.

A betegek, illetve szülő nők személyesen a győri és a székesfehérvári megyei kórházak szülészeti-nőgyógyászati osztályait kereshetik fel hétköznap 15 órától, illetve hétvégén reggel 7 órától másnap reggel 7 óráig. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai szükség esetén az érintetteket ebbe a két kórházba fogják szállítani.

A napközben meginduló szülések természetesen Tatabányán folynak tovább, a napközbeni és a folytatólagos ellátás a megszokott rendben történik. A térség ellátása folyamatosan biztosított és egyetlen beteg sem marad ellátatlan”

– írja a kórház bejegyzésében.

A kórházi szabadságolások miatt tehát azok, akinél a jelzett napokon, ügyeleti időben indul be a szülés, Győrbe vagy Székesfehérvárra mehetnek világra hozni gyermeküket. A Magyar Hang számítása szerint ezekben az esetekben 45-50 percet kell átlagosan autózni.

A munkaerőhiány és egyéb problémák miatt sok helyen akadozott az ellátás a nyár folyamán. Ahogyan arról a Mérce korábban beszámolt, a Békés Megyei Központi Kórház gyermek intenzív osztálya közel két hétre leállt június végén, a tisztifőorvos magyarázata szerint a klímarendszer karbantartása miatt. A beteg gyerekeket innen is mintegy másfél órát kellett utaztatni ebben az időszakban..

Arról is beszámoltunk, hogy a szolnoki Hetényi Kórház több orvosa és rezidense is távozott az intézményből, ezért jelentős fennakadások voltak a szülészeti osztályon.

Írtunk továbbá arról is, amikor ugyanezen kórház gyermek intenzíves ellátást igénylő műtétre szoruló betegeit kellett Budapestre, Szegedre és Miskolcra szállítani, szintén másfél-kétórás útnak kitéve őket.

 

Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba