Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Óriási sikerrel zárult a Mérce adománygyűjtő kampánya. Köszönjük!

Ez a cikk több mint 1 éves.

Alig több mint egy hónapja adománygyűjtő kampányba kezdtünk, mert úgy láttuk, tartalékaink nem tartanak ki év végéig, veszélyben a Mérce fennmaradása. Minimum 5 millió forintra volt szükségünk ahhoz, hogy 2022-ben biztonságban tudjunk működni.

A kampány eredménye végül minden várakozásunkat fölülmúlta, közösségünk óriási sikert ért el.

Egyetlen hónap leforgása alatt több mint 900 olvasónk és barátunk támogatta lapunkat adománnyal, 7,3 millió forintot összegyűjtve. Közülük több mint százan vállalták, hogy havi rendszeres adománnyal teszik a Mérce működését tervezhetővé, kiszámíthatóvá, ami önmagában is fantasztikus, reménykeltő eredmény.

Az adománygyűjtő kampány sikere számunkra két dolgot is világosan jelez:

  1. Egyfelől azt, hogy létezik egy erős közösség, amely a Mércét érdemesnek tartja támogatására, hogy közösen egy igazságosabb és szolidárisabb világért küzdhessünk.
  2. Másfelől a Mérce sikere jól példázza: Magyarországon egyre többen látják be, hogy közös céljainkat csak úgy tudjuk elérni, ha azok megvalósításába személy szerint is bekapcsolódunk, és azt erőforrásokkal támogatjuk.

Mindkét megállapítás óriási erőt és reményt ad a Mérce csapatának, és remélem, hogy olvasóinknak, barátainknak, támogatóinknak is. Mindezért kimondhatatlanul hálás vagyok, és a Mérce szerkesztőségének nevében is köszönöm.

Nehéz idők előtt állunk. A válság eddig soha nem látott mértékben fogja kihúzni a társadalom, a dolgozók, a hétköznapi emberek lába alól a talajt, és fájdalmasan fogja elénk  tárni a megzabolázatlan tőke globális pusztításának súlyos következményeit. A Mérce itt lesz, és ahogy eddig is, azon fogunk dolgozni, hogy írásainkban ne csak az eseményeket mutassuk be, hanem olyan rendszerkitikus, baloldali világmagyarázatoknak adjunk teret, melyek fájón hiányoznak a magyar és nemzetközi közbeszédből. Továbbra is kiemelten fogjuk követni a dolgozók jogaiért, a női esélyegyenlőségért, a kisebbségek helyzetéért és a környezet védelméért folyó küzdelmeket.

Bár a sikeres kampánnyal fontos lépést tettünk, még hosszú út áll a Mérce előtt. Újságíróink fizetése rendkívül alacsony, így nem csak reálértéküket szeretnénk megőrizni a rekord infláció szorítása mellett, hanem olyan szintre szeretnénk őket emelni, hogy tisztes megélhetést tegyenek lehetővé.

A nehézségek ellenére mégis reménnyel telve tekintünk a jövőre.

Munkaszervezetünk az elmúlt egy évben rengeteget fejlődött, és több olyan folyamat és fejlesztés indult el, amelyek révén, bízunk benne, hogy jobb munkahely és jobb lap lesz a Mérce. Számos riportunkra, elemzésünkre, cikksorozatunkra vagyunk rendkívül büszkék. Az elmúlt év eredményei és kampányunk sikere hitet ad, hogy közösségünk még erősebbé tud válni, és képesek leszünk arra, hogy a legválságosabb időkben is megőrizzük és megerősítsük a szabad és független, rendszerkritikus sajtót.

Hálásak vagyunk mindenkinek, aki része ennek a közösségnek és aktivizmussal, cselekvéssel, írással, olvasással, terjesztéssel, munkával és pénzzel támogatja a Mércét. Köszönjük!