Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Fekete-Győr András azonnali hatállyal távozik a Momentum éléről

A politikus a miniszterelnök-jelölti előválasztási szereplése után bizalmi szavazást kért a Momentum Küldöttgyűlésétől, a testület többsége pedig a mai napon amellett döntött, hogy megvonja a bizalmat Fekete-Győr Andrástól. A Momentum szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye alapján Fekete-Győr elfogadta a döntést, majd  azonnali hatállyal beadta lemondását.

A párt szerint új vezetéssel kell belevágniuk a választási kampány következő szakaszába, azonban azt még nem lehet tudni ki lesz a következő elnök.

„Fekete-Győr András öt és fél éves elnöksége alatt a Momentum országos politikai szereplővé nőtte ki magát. A rendszerváltás óta eltelt idő legerősebb parlamenten kívüli pártja ma a Momentum, jövőre pedig frakciója is lesz az országgyűlésben, és ez András közösségszervező munkájának is köszönhető.” – olvasható a közleményben.

Fekete-Győr András a párt 2016-os megalakulásától töltött be elnöki pozíciót a Momentumban, 2018-ban és 2021-ben is ő volt a párt miniszterelnök-jelöltje. Az idei előválasztás első fordulójában azonban csúfosan leszerepelt, 3,39 százalékkal utolsó helyen végzett a jelölti versenyben, amely miatt bizalmi szavazást is kezdeményezett a küldöttgyűlésen. A párt csütörtökön jelentette be, hogy  Márki-Zay Pétert fogja támogatni Dobrev Klárával szemben a miniszterelnök-jelölti versenyben.

A párt közleményéből az is kiderül, hogy Fekete-Győr András és Orosz Anna hétfőn 14.00 órakor a Széll Kálmán téren tart majd sajtótájékoztatót a részletekről.

 

Címlapkép: ATV