Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A „megújulás szövetsége”: a Momentum Márki-Zay Pétert támogatja a második fordulóban

Ez a cikk több mint 2 éves.

Sajtótájékoztatót tartott a Momentum a Kossuth téren, délután fél háromkor. Fekete-Győr András azzal kezdte a bejelentését, hogy számukra két funkciója van az előválasztásnak: megtisztítani, megújítani a magyar politikát és felállítani egy olyan csapatot, amivel le tudják győzni Orbán Viktort 2022-ben.

Előbbire már volt példa az előválasztáson, mint például az ózdi karlendítős polgármester veresége, az offshore-mutyizós DK-s jelölt bukása és Tóth Csaba visszalépése, miután Hadházy Ákos nyilvánosságra hozta korrupciós ügyeit.

Az utóbbi célt pedig most szeretné igazán megvalósítani a Momentum, méghozzá Márki-Zay Péter támogatásával.

A „megújulás szövetségének” nevezte a Momentum és Márky-Zay Péter közötti megállapodást Fekete-Győr András. A korrupció elleni harc, a jogállamiságért való küzdelem és az euró bevezetése csak néhány közös pont volt, amit megemlített a Momentum elnöke, melyekben egyet értenek Márki-Zay Péterrel.

Márki-Zay Péter is felszólalt a bejelentésen, ahol biztosította a szavazóit arról, hogy nem Karácsony Gergely vezetésével, hanem az ő vezetésével lehet csak legyőzni Orbán Viktort, részben a bizonytalan és megrendült fideszes szavazók „átcsábításának” köszönhetően. Közösen egy európai jogállamot szeretnének építeni a Momentummal, és meg akarják tisztítani a magyar politikát.

Azt is megemlítette Márki-Zay, hogy Karácsony Gergelyt és szavazóit illetve a DK szavazóit is tárt karokkal várják táborukba, ugyanis „nem Dobrev Klára az ellenfelük, hanem Orbán Viktor”. Dobrev azonban kompetenciái ellenére is, pártja hátterének köszönhetően inkább elüldözi a szavazókat, nem pedig megnyeri őket a Fidesz oldaláról.