Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Öngyilkosságba kergette a munkahelye a férfit, a francia ügyészség vádat emelt a munkáltató ellen

Ez a cikk több mint 2 éves.

Gondolatlanságból elkövetett emberölésért és munkahelyi zaklatásért emelt vádat a francia ügyészség a Lidl ellen, hat évvel azután, hogy a 33 éves Yannick Sansonetti végzett magával a Lidl egy dél-franciaországi raktárában.

Karbantartó technikusként dolgozott a Lidlben a férfi, akinek hozzátartozói azzal vádolják az elhunyt munkáltatóját, hogy a rossz munkahelyi körülmények vezettek öngyilkosságához. 2020 elején az Aix-en-Provence-i Fellebbviteli Bíróság már a család javára ítélt: 35 000 eurót ítélt meg a bíróság a férfi özvegyének, 30 000 eurót a fiának és 25 000 eurót az elhunyt édesanyjának. A Marseille-i társadalombiztosítási ügyekkel foglalkozó bíróság is hasonló összegeket ítélt meg a családnak 2018-ban.

Idén februárban csendőrök szállták meg a Lidl logisztikai telephelyét, és őrizetbe vették a munkafelügyelő csoportot a „munkahelyi zaklatás” miatt indított bírósági vizsgálat részeként.

Eközben eljárás folyik a Lidl ellen Patrice Tonarelli ügyében is, aki ugyanúgy a Lidl Rousset-i raktárában dolgozott, mint Sansonetti, és a vád szerint már Sansonetti öngyilkossága előtt kimerültségi szindrómában szenvedett.

Sansonetti esete kísértetiesen hasonlít annak az öngyilkosságot elkövető amerikai férfinak az ügyére, akinek édesapja emberölésért perli fia egykori munkahelyét. A 40 évesen elhunyt Evan Seyfried 19 évig dolgozott ugyanannál az üzletláncnál, ahol a helyi üzletvezető folyamatos zaklatásnak tette ki, hogy saját sógorát helyezhesse Seyfried pozíciójába.

Címlapkép: Wikimedia Commons