Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A zuglói Tóth Csaba vita helyett inkább feljelenti Gulyás Mártont, a Partizán műsorvezetőjét

Ez a cikk több mint 2 éves.

A Magyar Szocialista Párt zuglói országgyűlési képviselője és egyben előválasztási jelöltje, Tóth Csaba nem megy el a Partizán hétfő esti, zuglói előválasztási vitájára, melyen Hadházy Ákos, a Momentum által támogatott előválasztási jelölt ellenében szállt volna a ringbe – írja az előválasztási vitákat a Partizánnal együttműködésben szervező 444.

Sőt mi több, feljelenti Gulyás Mártont, a Partizán műsorvezetőjét.

A videót az alább lehet megtekinteni.

Tóth indoklásképp elmondta,

„[t]udom, hogy egy politikusnak sok mindent el kell tűrnie, sok mindent el kell viselnie. Nem csak a politikai ellenfeleinek az aljas, lejárató gyűlöletkampányát, de sajnos sok esetben egyes médiumok részrehajló, közvéleményt félretájékoztató megnyilvánulásait is. De mindent azért nem, most betelt a pohár. Gulyás Márton a Partizánban Karácsony Gergellyel folytatott interjúja során olyan kérdésekbe csomagolt vádakat fogalmazott meg személyemmel kapcsolatban, amelyekért a mai napon, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt feljelentettem. Így a mai napon a stúdióban nem, viszont valamikor a bíróságon fogunk majd találkozni”.

Gulyás válaszában elmondta, hogy a vitát ennek ellenére megtartják, aki eljön eljön, aki nem, az nem. Így könnyel előállhat az a helyzet, hogy Hadházy Ákos önmagával fog vitatkozni a Partizán műsorában. Az online tévé Facebook-bejegyzése szerint

„Eddig úgy tudtuk, hogy ún. »kérdésekkel provokálni« kizárólag a kormánypárti képviselők által bevetett érvelés a kényesebb, nehezebb interjú/vitahelyzetek elkerülésére. Ebben úgy tűnik tévedtünk.”

Tóth ugyanakkor megemlítette, hogy korábban, augusztus 25-re vitára invitálta Hadházyt a Zugló tévébe. Erre a Momentum által támogatott jelölt érdemben nem reagált, ennek ellenére 17-én mindenképp megtartják a Zugló tévés vitát is. Így – akárcsak Hadházy – vélhetően Tóth is önmagával fogja megvitatni a választókerületet érintő legfontosabb kérdéseket.

Tóth korábban szerepelt Gulyás internetes műsorában, a Partizánban, ezt az alább lehet megtekinteni:

Az egykori vállalkozót, az MSZP prominens politikusát az előválasztáson pártja mellett a Párbeszéd, a Jobbik és a Demokratikus Koalíció is támogatja.

A politikust számos támadás érte az utóbbi időben, a Kétfarkú Kutyapárt lófejezett, míg Hadházy Karácsony korábbi kiszivárgott mondatait emlegette fel, melyek a zuglói szocialisták állítólagos korruptságáról szólnak, őt pedig elássák amennyiben bukja a főpolgármester-választást. A 2019-es felvétel szerint Karácsony családját is fenyegették, mára azonban szent a béke közte és Tóth között.

Címlapkép: Mérce