Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A „háttérhatalmak miatt” leszavazta a Fidesz-KDNP a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását

Ez a cikk több mint 3 éves.

Az Igazságügyi Bizottság mai ülésén leszavazta a kormánypárt azt a kilakoltatások általános felfüggesztésére, az árverések és a fizetésből, nyugdíjból való letiltások év végéig tartó leállítására vonatkozó javaslatot, amelyet Szél Bernadett független képviselő nyújtott be, derül ki a politikus Facebook-bejegyzéséből.

A képviselő szavazás után arról beszélt, hogy amíg a kormánypárti képviselők mindössze „egy Szél Bernadettet látnak az ellenzékből”, ő látja azokat a családokat is, akik abban reménykednek, hogy járvány idején, a kilakoltatási moratórium lejárta ellenére is maradhatnak otthonaikban. Dr. Vejkey Imre, a Bizottság KDNP-s elnöke ehhez azt fűzte hozzá: „mi nem csak magát látjuk, amikor itt beszél, hanem látjuk azt a háttérhatalmat is, akinek a nevében beszél”.

Ahogyan arról Szél is írt posztjában: Orbán Viktor a mai napon közzétett videójában a lehetséges gazdasági újranyitásról, valamint a járvány mentális terheiről beszélt. A miniszterelnök és Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az Egyszülős Központban találkozott a családszervezetekkel, arra jutottak, hogy egy hónapig még a nyitáson dolgoznak, ám addig is arra kérik a szervezeteket, tegyenek javaslatokat arra, mit csináljanak másképp a nyitás után.

„Azt olvastam, Orbán Viktor összehívta a családszervezeteket, hogy ötleteket kapjon tőlük arra, hogy adhatnának új lelkierőt az embereknek a járvány után. Például kezdhették volna azzal, hogy nem nyomnak igent arra, hogy családok váljanak földönfutóvá. Ehhez persze szükség lett volna arra a fajta bátorságra, amit úgy hívnak, hogy a valósággal való szembenézés”

-fejtette ki véleményét a képviselő.

Ahogyan arról a Magyar Hang is beszámol: a politikus korábban Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs képviselők mellett javaslatot tett arra, hogy a képviselők az alapfizetésük feletti részt a gazdasági erősödés miatti növekmény, a viselt tisztségek és a bizottsági tagságok után járó illetményrészekkel együtt utalják el a Járvány Elleni Védekezési Alapba, hogy kiegészíthessék az egészségügy- illetve a szociális dolgozók fizetését. A mai napon a kormánypárti képviselők ezt a javaslatot is leszavazták.

Javítás 2021. 03. 24. – A cikk eredeti verziójának címében az szerepelt, hogy a Fidesz-KDNP leszavazta a kilakoltatási moratórium felfüggesztését, ami épp ellentétes a cikk tartalmával. A hibát javítottuk, és olvasóinktól elnézést kérünk miatta.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd