Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szolgálati közlemény: változások a Mérce élén

Ez a cikk több mint 3 éves.

Tisztelt olvasók, kollégák, kedves barátaink!

A Mérce szerkesztőségében változások történnek, amikről szeretnénk titeket tájékoztatni.

Pap Szilárd István, a Mérce egyik alapítója, és 2019 decemberétől főszerkesztő-helyettese, márciustól leköszön e posztról, áprilisban pedig távozik a laptól. Szilárd 2014 óta írta, szerkesztette és szervezte a Mérce elődjét, a Kettős Mérce blogot, majd 2017 októbere óta a Mércét. Nem csak munkája minőségével adott mintát sokunknak, de lapunk világnézeti irányát, hangvételét is meghatározta, és szervezői erőfeszítései nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a Mérce a magyar baloldal jelentős felületévé vált, és nyomot hagyott a magyar nyilvánosságon.

Szilárd tavalyelőtt Diószegi-Horváth Nóra főszerkesztővel közösen pályázta meg lapunk vezetését. Nóra jelenleg szülési szabadságon van, így a következő 3 hónapra átmeneti vezetés áll a Mérce élére: Bogatin Bence, Papp Gáspár és Pósfai Orsolya látják el főszerkesztő-helyettesként a szerkesztőség vezetését. Bogatin Bence felelős szerkesztő, 2017 óta a szerkesztőség tagja. Papp Gáspár 2013 óta vesz részt a Kettős Mérce, majd a Mérce szerkesztésében, az utóbbi években a Mérce kelet-közép-európai régiós kapcsolatainak építésén is dolgozott. Pósfai Orsolya 2016-ban még a Kettős Mérce bloghoz érkezett, és újságírói és szerkesztői munkája mellett a videórovatunkat vezette.

Márciusban távozik a szerkesztőségből Tóth Csaba Tibor is, cikkeit ezentúl az Azonnalin olvashatjuk majd. Csaba 2017 novembere óta erősítette a Mércét, rendkívüli tájékozottsággal és tudásával nem csak a mi közösségünk, de a hazai nyilvánosság egyedi színfoltja, aki szintén nagyon fog hiányozni.

Szilárdnak és Csabának köszönjük eddigi munkájukat, reméljük, hogy a jövőben megtalálják a helyüket. Barátként és olvasóként a továbbiakban is figyelemmel követjük munkásságukat.

De szerencsére nemcsak távozókról, hanem érkezőkről is hírt adhatunk:  januárban csatlakozott a Mérce szerkesztőségéhez Kocsis Árpád, valamint a csapatunk két pályakezdővel is bővült, akiknek írásait már gyakornoki hónapjaik alatt is olvashattátok: Juhász Vanessza és Lehoczki Noémi nevével is gyakrabban találkozhattok a jövőben hasábjainkon.

A Mérce szerkesztősége ezúton is köszöni a figyelmet és az olvasói támogatásokat, amik lehetővé teszik, hogy kivehessük a részünket az igazságosabb társadalomért folytatott küzdelmekből.