Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Operatív Törzs: megérkezett a járvány harmadik hulláma

Ez a cikk több mint 3 éves.

Megérkezett a koronavírus-járvány harmadik hulláma, jelentette be Müller Cecília, tisztifőorvos, az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján. Müller Cecília szerint ennek „tulajdonképpen elméleti jelentősége van”.

A sajtótájékoztatón arról is beszámolt a tisztifőorvos, hogy a járványügyi adatok jelentős hanyatlást mutatnak.

Az elmúlt napon 2853 új koronavírussal fertőzött személyt azonosítottak be, ezzel a magyarországi fertőzöttek száma 394 023-ra emelkedett. Elhunyt továbbá 104 beteg, amivel összesen 14 035 főre emelkedett a koronavírusban elhunyt betegek száma. Jelenleg 4021 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 332-en vannak lélegeztetőgépen.

 Magyarországon az aktív fertőzöttek száma jelenleg 78 625 fő, ami az összes beazonosított koronavírusosnak kb. egyötöde.

Müller Cecília szerint a környező országokban is emelkedő tendenciát mutat az új fertőzéseknek a száma. A tisztifőorvos szerint a „nyugati és keleti vakcinákat egyaránt bevetjük abba a küzdelembe, ami védettséget fogja jelenteni a lakosság számára”, ezért a Népegészségügyi Központ már vizsgálja a kínai Sinopharm vakcina beadhatóságát.

Mindeközben ma elindult a kormány új nemzeti konzultációja a gazdasági nyitásról.

Címlapkép: MTI/Vasvári Tamás