Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Olcsón, de törvénytelenül játszotta át Gárdony polgármestere az agárdi szabadstrand egy részét egy külsős cégnek

Ez a cikk több mint 3 éves.

Törvénytelenül játszotta át az agárdi szabadstrand egy részét Gárdony polgármestere a Surf Core Kft.-nek, ezt pedig már hivatalosan is kimondta a Fejér Megyei Kormányhivatal és a Fejér Megyei Ügyészség is, írja a Gárdonyi Közlöny. A polgármester és a helyi kormánypárti képviselők 60 évre, azaz 2076-ig adták át a a szabadstrand egy vízparti részének földhasználati jogát.

Törvénytelenül játszotta át Tóth István, Gárdony polgármestere az agárdi szabadstrand egy részét a Surf Core…

Közzétette: Gárdonyi Közlöny – 2021. január 12., kedd

„Ezt már nem a helyi civilek és nyaralótulajdonosok állítják, hanem a Fejér Megyei Kormányhivatal és a Fejér Megyei Főügyészség is. Utóbbi pert is indított az önkormányzat és a vállalkozás ellen a földhasználati jog törléséért, a szerződés semmisségének megállapításáért és az eredeti állapot helyreállításáért”

-írja a Közlöny.

A főügyészség is jogszerűtlennek találta, hogy Tóth István polgármester értékbecslés és pályázat nélkül, viszonylag olcsón, 8,4 millió forint plusz áfáért, tehát havonta 11 700 forint földhasználati díjért adta bérbe a területet. A telekre a cég tulajdonaként felhúzhattak volna egy 400 négyzetméteres sportközpontot úgy, hogy még a földgázvezeték kiváltásának 4,5 millió forint plusz áfa költsége is az önkormányzatot terhelte volna.

A Közlöny szerint az, hogy még a megyei kormányhivatal jogsértőnek találja a szerződést, valamint hogy a Fejér Megyei Főügyészség is eljárást indított, bizonyítja: a tiltakozó helyi civileknek igazuk van.

De arra is szeretnék felhívni a figyelmet hogy a szerződésről az elmúlt héten még azt állította írásban a város jegyzője, Jankovics Zoltánné, hogy „átvizsgálva a törvényességi felhívás kifogásait, megállapítható, hogy az nem megalapozott, a Képviselő-testület döntése: mindenben megfelel a vonatkozó jogszabályi előírásoknak.”

Ezután pedig a polgármester a rendkívüli jogrendre hivatkozva elfogadta a jegyző döntését:

„A Fejér Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottja által FE/02/1237-1/2020 ügyiratszámon Gárdony Város Képviselő-testületének 204/2020 számú határozatával szemben tett törvényességi felhívással nem értek egyet, ahhoz kapcsolódóan további intézkedést nem tartok szükségesnek”

-írta.

A Főügyészség közleménye teljes egészében itt olvasható:

A közlemény. Forrás: Gárdonyi Közlöny Facebook oldala

Címlapkép: : Napsugár ( Sunshine ) Beach from Agárd boat harbour . - Tópart Street, Agárd, [[:en:Gárdony|Gárdony]], [[:en:Fejér County|Fejér County]], [[:en:Hungary|Hungary]].}}{{hu|1=: Napsugár Strand a csónakkikötő felől nézve. - [[:hu:Fejér megye|Fejér megye]], [[:hu:Gárdony|Gárdony]], Agárd városrész, Chernel István utca, Tópart utca