Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Trump elismerte Biden győzelmét, de továbbra is csalást kiált

Ez a cikk több mint 3 éves.

Donald Trump leköszönő amerikai elnök Twitteren végre elismerte Joe Biden megválasztott elnök győzelmét több mint egy héttel annak hivatalossá válása után.

Trump, aki már a választások első éjszakáján szokatlan és meglehetősen bizarr módon kihirdette magát győztesnek mikor még messze nem számolták össze a szavazatokat mindenhol, sokáig nem volt hajlandó elismerni Biden mostanra igen meggyőző fölényű győzelmét, helyette folyamatosan minden alap vagy bizonyíték nélkül választási csalásról beszélt.

Így tette ezt most is, amitől a szokásosan is abszurdba hajló kommunikációja újfent nem lett sokkal tisztább: ahogy írja

„Ő nyert, mert a választást elcsalták.”

Ez így már csak azért is furcsa, mert vagy ő (Biden) nyert, vagy a választást elcsalták, és ezért nem lehetséges kijelenteni, hogy Biden győzött. Ennek megfejtésével azonban sok bíbelődni való nem lesz, Biden immár hivatalosan is megválasztott elnök, annak ellenére, hogy Georgiában újraszámolás lesz, illetve több helyen megtámadta a republikánus vezetés a szavazás eredményét.

Ahogy mi is megírtuk nemrég, több ezren vonultak fel szombaton Washingtonban, hogy támogassák Donald Trumpot és ellenérzésüket fejezzék ki az elnökválasztás eredményével szemben, amelyet sokuk szerint elcsaltak – írja a New York Times.

A rendőrség több mint 20 tüntetőt tartóztatott le az esemény során, miután a délelőtt kezdődő demonstráció estére erőszakossá vált.

A New York Times információi szerint egy embert hátba szúrtak és kórházba szállítottak, de az állapota egyelőre nem ismert, ahogy az incidens további részletei sem.

A leköszönő elnök azóta újabb tweetben ragaszkodik a csaláshoz, és most már ráadásul annyit ír, hogy Biden „csak a fake news média szemében győzött”, valamint, hogy ő aztán „nem ismer el semmit”. Ehhez képest akkor ha lehet, még nehezebben értelmezhető az előző posztja.


(Reuters)

Címlapkép: StCollison/CNN