Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tűz ütött ki egy román kórház intenzív osztályán, 10 halálos áldozat van

Ez a cikk több mint 3 éves.

A romániai Piatra Neamț-i kórház intenzív osztályán tűz ütött ki szombat este, a kórház legfrissebb közleménye szerint már 10 halálos áldozat van. Az áldozatok mind súlyos állapotban lévő, lélegeztetőgépre kapcsolt koronavírusos betegek voltak.

A tűz 18:30-kor ütött ki a kórház második emeleti intenzív osztályán, ahol két nyolc-nyolc ágyas kórteremben 16 koronavírusos beteg volt elhelyezve. A két kórterem közül csak az egyik esett a lángok martalékává, az ott lévő betegek már mind meghaltak – írja a Transindex.ro.

Az ügyeletes orvos az életét kockáztatva próbálta kimenteni a betegeket, most ő is életveszélyes állapotban van: testének 40%-án égési sérüléseket szenvedett. Ő volt az egyetlen orvos az osztályon, a kórházi személyzet közül rajta kívül még egy nővér szenvedett égési sérülést a karjain, de ő szerencsére nincs kritikus állapotban.

A tüzet mostanra sikerült eloltani, a Neamt megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője, Irina Popa a sajtónak elmondta, hogy az intenzív osztályról nem terjedt át a kórház többi részlegére. A helyzetfelmérés már elindult, az első eredmények azt mutatják, hogy a tüzet különböző orvosi felszerelések közötti rövidzárlat okozta. A kórházban ápolt betegek egy részét más kórházakba szállítják.

Romániában jelenleg 353 ezer koronavírus-fertőzött van, eddig 8813-an haltak bele a vírusba.