Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Ha nem mutatunk megoldást, nem érdemeljük meg a választók bizalmát”

Ez a cikk több mint 3 éves.

Pikó András, Soproni Tamás és V. Naszályi Márta egy éve vezetik Budapest nyolcadik, hatodik és első kerületét polgármesterként. Az önkormányzati választások évfordulóján leültünk velük beszélgetni:

mit látnak sikernek, kudarcnak és még elvégzendő feladatnak polgármesteri munkájukban?

2019. október 13-án Sopronit, Pikót és V. Naszályit is polgármesternek választották a kerületükben – utóbbi kettő győzelme pár száz szavazaton múlott, a választást követően a Fidesz meg is támadta az eredményt, végül azonban a Fővárosi Választási Bizottság mindkét panaszt elutasította.  Hármójuk közül egyedül a párbeszédes V. Naszályi Mártának volt tapasztalata az önkormányzati munkában, aki 2010 óta dolgozott képviselőként az I. kerületben. Bár Soproni indult a 2014-es önkormányzati választáson is képviselőjelöltként, akkor nem került be a terézvárosi közgyűlésbe, 2017-től a Momentum politikusaként tevékenykedett. Pikó András rendelkezett a legkevesebb politikai tapasztalattal: a 2019-es választás előtt újságíró és civil aktivista volt.

Mindhárman nagy tervekkel vágtak neki a polgármesteri munkának, erről tavalyi videónkban meséltek nekünk, amit itt lehet megtekinteni:

Egy évvel később Pikó, Soproni és V. Naszályi is beleütköztek olyasmikbe, amikre előzetesen nem számítottak (és amikre a senki által nem várt világjárvány rátett egy jókora lapáttal), de elkönyvelhettek számos sikert is. A tapasztalataikról, az ellenzéki együttműködésről és a 2021-es terveikről meséltek nekünk, részletek a fenti videóban!

A polgármestereket kérdezte: Diószegi-Horváth Nóra
A videót készítette: Bogatin Bence, Csengel Karina, Fazekas Lázár Benjámin, Pósfai Orsolya

NE MARADJ LE AZ ÚJ VIDEÓINKRÓL! IRATKOZZ FEL A LENTI GOMBON, VAGY  A LINKEN, A FELIRATKOZÁS GOMBRA KATTINTVA A YOUTUBE CSATORNÁNKRA!