Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az LMP Csárdi Antalt ajánlja az ellenzéki összefogás képviselőjelöltjeként az országgyűlési választásokra

Ez a cikk több mint 3 éves.

Sajtótájékoztatón jelentette be az LMP-s Kanász -Nagy Máté, hogy a párt a 2022-es országgyűlési választások során az 1-es számú választókerületben (Belváros – Várnegyed) újraindítaná jelenlegi képviselőjét, Csárdi Antalt. Szerintük Csárdinak van a legnagyobb esélye a kormánypárt majdani jelöltje ellen győzni, ezért ajánlják az összefogás figyelmébe.

Kanász-Nagy szerint hiába van még 500 nap a választásokig, elég keveset tudnak arról, hogy az ellenzéki összefogás pontosan hogyan és milyen formában fog elidnulni, pedig felelősségük a konkrétumokról beszélni, hiszen ez vezethet kormányváltáshoz. Azt már látják, hogy a megállapodás szerint mind a 106 körzetben közösen fognak indulni, ezt a párt is támogatja, van köztük jópár, amelyben az LMP-s jelöltnek van a legtöbb esélye a győzelemre.

Az 1-es számú kerület pont ilyen, ezért ajánlják, hogy az összefogás a jelenleg is hivatalban lévő képviselőt, Csárdi Antalt indítsa újra.

Csárdi elmondta: az elmúlt években azért dolgozott, hogy az itt élők hangját és problémáit bevigye a Parlamentben, de úgy gondolja, immár szintlépésre van szükség: egy új kormánypárt képviselőjeként szeretne majd dolgozni a választókerületében élőkért.

„Egy olyan új kormánypárté, amelyik szociálisan érzékeny, amelyik nem gondolja azt, hogy a lakhatás a felsőközéposztálynak a kiváltsága, hanem azt vallja, hogy a lakhatás mindenki számára egy elérhető alapjog kell hogy legyen”

-mondta a képviselő.

Emellett szerinte fontos, hogy a leendő kormányváltó többség olyan célokat tűzzon ki maga elé, mint a zöldítés, az egészséges környezet megteremtése, illetve hogy ne csak azt nézzék majd, hányan dolgoznak, hanem hogy azért a munkáért mekkora fizetást kapnak. Az oligarchák zsebének teletömése helyett pedig az emberek, a kerületben működő vállalkozások és az önkormányzatok támogatása „legyen a fő cél és csapásirány”.

👉 Kormánypárti képviselő szeretnék lenni 2022-
ben és végre olyan döntések részese akarok lenni, ami nem gáncsolja,…

Közzétette: Csárdi Antal – 2020. október 16., péntek

A 2022-es országgyűlési választásokhoz közeledve egyre több párt osztja meg egyéni képviselőjelöltjeinek névsorát: tegnap az ATV megírta, hogy a kormánypárt színeiben Sára Botond indulhat Józsefvárosban. A hírt Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője megerősítette, hozzátéve, hogy rá a kampánycentrumban nagyobb szükség lesz.

Címlapkép: Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselő a ferencvárosi atlétikai stadionról szóló közmeghallgatáson 2020. július 30-án. Fotó: Mérce