Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán Viktor bemutatja: kórházmegtekintés felsőfokon

Ez a cikk több mint 3 éves.

Villámlátogatást tett Orbán Viktor és Pintér Sándor a Szent László Kórházban, ami a miniszterelnöki megtekintések jó hagyományait követve ismét rendkívül kellemetlenre sikerült.

A kedd este posztolt szűk egyperces videóban az ország két vezető politikusa, meg a velük mozgó stáb beslattyog a kórház ajtaján, lényegében lerángatják a főorvost az emeletről, ökölpacsiznak, meghallgatnak néhány számot, majd sok sikert kívánnak, és kisétálnak.

Legutóbb a Korányiban járt a miniszterelnök, az is nagyon jól sikerült: amikor az ügyeletes orvos megpróbálta jelezni, hogy nem elég, ha lélegeztetőgép van, kellenének hozzá technikusok is, meg egyebek – Orbán egyszerűen a szavába vágva nyugtázta, hogy őt csak az érdekli, van-e elég lélegeztetőgép, mert korábban nem volt. Oszt jónapot.

Nyilván nem gondolom én sem, hogy ez egy spontán videó lenne, de az ember nem tudja nem feszengve végignézni, ahogy a miniszterelnök haverkodva kérdezgeti a portást, hogy „Van benn ügyeletes főorvos, vagy valami főnök?”, aki remegő hangon telefonálgat, hogy szerezzen egyet. A főorvos meg csapot-papot, munkáját (betegeit?) hátrahagyva lohol, hogy a megtekintést abszolválja, bemutatja a tábori kórházat, megtudjuk, hogy van 140 ágy a koronás betegeknek, egy orvos pedig reményét fejezi ki, hogy ezt mihamarabb 180-ra tudják duzzasztani. Majd mindezekkel megelégedve Orbán kipöffeszkedik az intézményből, hisz mindent rendben talált, oszt (megint csak) jónapot.

Most hagyjuk is azt az aspektusát a dolognak, hogy a kórházakba rokonaikhoz alig jutnak be az emberek, mert óvni kell őket a fertőzéstől – az emiatt gyűrűző feszültség pedig éket ver a kórházi dolgozók és a látogatók közé, ami volt, hogy egészen tettlegességig fajult.

Hogy az egészségügyért felelős Kásler miniszter, vagy a kompetens személyként felépített Müller Cecília talán egy fogpiszkálónyit hitelesebben bólogatott volna, amikor ágyszámokról meg ambuláns betegek ellátásáról folyt a diskurzus, mint Pintér Sándor? Bagatell.

Maga a stílus sem érdemel túl sok szót, a miniszterelnöktől megszoktuk már, hogy ezzel a kínosan bratyizós hangvétellel kommunikál, legyen szó óvodás gyerekekről, a Parlament konyháján dolgozó nőkről vagy éppen az ügyeletes főorvosról. A nép egyszerű fiának hangja – gondolhatja ő, miközben észre sem veszi, mennyire visszás hatalmát fitogtatva keresztülrángatni egy főorvost a kórházon…

De az egész videó mögé képzeljük oda mindazt, amiről a kormány nem vesz tudomást: az orvosokról és szakápolókról, akik nincsenek elegen, erejükön felül dolgoznak, iszonyatos nyomás van rajtuk.

Arról a kommunikációs katasztrófáról, amit a kormány a lakosság tájékoztatásának nevez: az Operatív Törzs sikerjelentéseit, amelyekből a nyunyóka helyes használatán és öltözködési tippeken kívül sokat nem tudunk meg, miközben lényegi információkat titkol előlünk a kormány.

Hogy egyre emelkednek az esetszámok, de a kormánynak még mindig fontosabb a ma esti Szuperkupa-meccs megrendezése, mint az az egészségügyi kockázat, amit annak megrendezése jelent.

És még sorolhatnánk hosszan…

Ezeken a problémákon nem segít egy újabb egyperces videó, amiben egy kórház pillanatnyi állapotát sebtében rögzíti a miniszterelnök. Mindez ugyanis nem megnyugtató, inkább elkeserítő.

Ha valaki mégis megtekintené, hogyan tekint meg kórházat Orbán Viktor, annak íme a videó.

Látogatás a Szent László kórházban // Visit at the Szent László Hospital

Látogatás a Szent László kórházban // Visit at the Szent László Hospital

Gepostet von Orbán Viktor am Mittwoch, 23. September 2020

 

Címlapkép: Orbán Viktor / Facebook