Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A 24.hu tulajdonosa szerint a kormány többször megpróbálta őt megfélemlíteni

Ez a cikk több mint 3 éves.

A Bloomberg üzleti portálnak nyilatkozott Varga Zoltán, a többek között a 24.hu-t is kiadó Central Médiacsoport tulajdonosa. A cikkben arról beszélt, augusztusban egy ismeretlen helikopter repkedett az otthona felett, korábban pedig többször látott két férfit sötétített ablakú autóban ülni a háza előtt.

A médiatulajdonos úgy véli, a kormány állhat a gyanús esetek mögött, hozzátéve, hogy a nyár folyamán két kéretlen ajánlatot is kapott a kiadócsoport megvásárlására – egyet magyar, egyet külföldi befektetőtől, akik szerinte Orbán közvetítői lehettek.

Az amerikai portál megkereste a magyar kormányt a vádakkal kapcsolatban, de csak azt a választ kapták emailben, hogy nem foglalkoznak a médiapiacot érintő kérdésekkel. Havasi Bertalant, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkárt pedig emailben, telefonon és SMS-ben is keresték, de nem reagált.

Varga a Bloombergnek azt is megjegyezte, hogy szerinte az Európai Unió nem lépett fel elég határozottan Orbán ellen, a szankciók megúszása pedig csak felbátorította a miniszterelnököt, aki az oroszországihoz hasonló, állami felügyelet alatt tartott médiakörnyezetet akar teremteni.

A kiadótulajdonos az általa tapasztalt megfélemlítések ellenére nem kívánja eladni a Central Médiacsoportot, úgy véli, erkölcsi kötelessége megtartania.

Amint arról korábban a Mércén is írtunk, Varga már júliusban arról beszélt a Politicónak adott online interjúban az Index kivégzése után, hogy a következőkben ellenük fordul majd a kormány. Szerinte ez az ellene indított lejárató kampányban is megnyílvánult, ugyanis a médiatulajdonosról nyáron olyan cikkek jelentek meg a kormányközeli médiában, miszerint rosszul fizeti az alkalmazottait és adót csal.

„Beleavatkoznak a magánéletembe, hazugságokat terjesztenek rólam napi szinten. Megpróbálnak sarokba szorítani, elkedvetleníteni a nekem dolgozókat és rávenni őket arra, hogy otthagyják a lapot” – nyilatkozta nemrég Varga Zoltán.

A 24.hu a Digitális Közönségmérési Tanács augusztusi adatai szerint az ország legtöbbet olvasott weboldala, napi több mint 800 ezer egyedi látogatóval.

(Bloomberg)