Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán: 19 500 forintnál nem lehet drágább a vírusteszt, 11-kor bezárnak a szórakozóhelyek

Ez a cikk több mint 3 éves.

Orbán Viktor szerdán szokásához híven Facebook oldalán tájékoztatta a népet a kormány legfrissebb, járványügyi döntéseiről – a miniszterelnöki videót ezen a linken tudjátok megnézni, ezúttal a nagy bejelentést aktív hangsávval sugározták.

A miniszterelnök ígéretéhez és deklarált céljához híven – miszerint az országnak működnie kell, és működni is fog – nem jelentett be a gazdaságot is érintő korlátozásokat, ugyanakkor többek között elmondta: 19 500 forintnál nem lehet drágább a koronavírus-teszt semmilyen esetben.

Ez az összeg noha alacsonyabb a tesztek korábban megszokott 30 000 forintos áránál, de még mindig nagyon sok embernek komoly anyagi terhet jelent – arról pedig hogy hatósági ár helyett miért lenne szükség inkább ingyenes tesztelésre, ebben a cikkben foglalkoztunk.

Mint mondta, áttekintette a kormány a döntéseket és a helyzetet, és a járványügyi szakemberek szerint a második hullám december-január környékén éri el a csúcspontját. A „haditerv” szerint egyszerre óvják meg az időseket, gyógyítják meg a betegeket, és tartják fenn a gazdaság működését. Azt is ismét elmondta, rendelkezésre állnak az eszközök a betegek meggyógyításához, és a jelenleg rendelkezésre álló 10 000 mellett további kórházi ágyakat is csatarendbe tudnak állítani.

A miniszterelnök tájékoztatása szerint a kormány a teszt árán kívül a következő döntéseket hozta:

  • a kormány fenntartja a beutazási korlátozásokat,
  • kötelezővé teszik a maszk viselését a moziban, színházakban, kórházban, szociális intézményekben, ügyfélfogadási helyszíneken,
  • fenntartják a látogatási tilalmat a kórházakban és az idősotthonokban,
  • október elsejétől kötelezővé teszik az iskolákban a lázmérést a diákok és a tanárok számára,
  • a szórakozóhelyeket este 11-kor be kell zárni.

A rendőrséget utasította a miniszterelnök, hogy tartassa be a szabályokat a társadalom tagjaival, aki nem tesz eleget a kormány döntéseiben foglaltaknak, változatos szankciókkal szembesülhet – ahogy az korábbi bejelentésekből kiderült, így például amennyiben valaki nem visel maszkot a tömegközlekedési eszközökön, megbírságolhatják vagy leszállíthatják.

A nagy bejelentést jó előre meghirdette a miniszterelnök követőinek: Facebook oldalán a videó előtt jó egy órával posztolta az alábbi sejtelmes fotót (amiről az Origo külön hírben számolt be).

 

Hamarosan a kormánydöntésekről // Information on government decisions coming soon

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. szeptember 16., szerda

A miniszterelnöki tájékoztatás mellett Magyarország kormánya is közzétett a Facebookon némi járványügyi tájékoztatást, egészen pontosan egy piktogramokkal díszített plakátot töltött fel, melyen a helyes védekezésre szólítja fel a népet, ezt az alább nézhetitek meg.

 

Vigyázzunk egymásra!

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2020. szeptember 16., szerda

Később pedig közzétették fotó formájában az Orbán által előadott döntéseket is:

 

Új intézkedések a járvány ellen.

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2020. szeptember 16., szerda