Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A rendőrség ismét előállította azt a kőbányai családot, akiket már júniusban is jogtalanul akart kilakoltatni

Ez a cikk több mint 3 éves.

Ismét előállította a rendőrség annak a kőbányai családnak négy tagját, akiknek helyzetéről már korábban is írtunk. A 7  fős háztartást június végén szólította fel a rendőrség, hogy hagyja el azt az otthonaként szolgáló épületet, amelybe eleinte a tulajdonos tudta nélkül költözött be, majd később a tulajdonos megengedte, hogy mindegyikük ott lakjon, tehát nem önkényes lakásfoglalásról volt szó.

Akkor az válthatta ki az előállításig fajuló helyzetet, hogy tüzet gyújtottak a kertben, mert gázpalackra nem volt pénzük, mire megjelent náluk a körzetért felelős momentumos önkormányzati képviselő, Kovács Róbert. Ezután nem sokkal már rendőrök szólították fel őket, hogy hagyják el az ingatlant, pár nappal később pedig ismét megjelent náluk a rendőrség, és már kilakoltatni is megpróbálták őket. Ez eleve jogszerűtlen próbálkozás volt, miután a július 2-áig szóló moratórium akkor még érvényben volt.

Az AVM azt írja, jelenleg – tudomásuk szerint – semmilyen végrehajtási, lakáskiürítésről szóló eljárás nem indult a család ellen, a kiköltözésre tehát jogszerűen őket kényszeríteni eddig nem lehetett.

Ahogy azt az előző cikkben is megemlítettük, a család a júniusi előállításkor rövid időn belül szabadult, a gyorsított bírósági eljárást és az azzal járó – akár 72 órás – szabálysértési őrizetet sikerült elkerülniük, így az ügyük a bíróságon folytatódik majd.

„A család a magyar államtól segítséget keveset kapott, arra viszont ismét volt pénz és munkaerő, hogy 3 rendőrautóval és 1 kisbusszal érkezzenek a BŰNTETT helyszínére, ami pedig abban állt, hogy egy rászoruló család nem akart hajléktalan lenni, és ezért – eredetileg a tulajdonos jóváhagyásával! – beköltözött egy korábban évekig üresen álló, romos épületbe” – hívta fel a helyzetre a figyelmet az AVM.

Hozzátették, a rendőrség lényegében a család törvényes végrehajtási eljárás nélküli kilakoltatásához nyújtott segítséget, immáron másodszor. A Város Mindenkié aktivistái a rendőrkapitányságon is ott voltak, azt ígérték, tájékoztatják a nyilvánosságot, ha lesznek fejlemények az ügyben.

A szegénység büntetése: újabb jogsértő előállítások Kőbányán!

Ma délelőtt a rendőrség előállított négy polgárt,…

Közzétette: A Város Mindenkié – 2020. augusztus 13., csütörtök