Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A nap Örkény-egypercese: újságíró képzést indít a közmédia és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Ez a cikk több mint 3 éves.

Újságíró-szerkesztő képzést indít szeptembertől a közmédia és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), ahol átfogó elméleti és gyakorlati képzésen sajátíthatják el a hallgatók a közszolgálati újságírás és a  szerkesztés ismereteit, később pedig a közmédia gyakornoki programjában is részt vehetnek – írta meg az MTI péntek délelőtt.

A 2 féléves képzés már idén ősszel elindul, a célja a szervezők szerint az, hogy megtalálják a jövő újságíróit, akik érdeklődnek a közszolgálati média iránt, és felkészítsék őket arra, hogy a hazai médiában különböző területeken tudjanak majd helyt állni.

Nem érdemes sok kommentárt fűzni az egészhez, és felesleges is feltenni azt a kérdést, hogy mégis mit lehet tanulni közszolgálatiságról, tényszerűségről és az állampolgárok kiegyensúlyozott tájékoztatásáról egy olyan szerkesztőségben, ahol évi 100 milliárdnyi adóforintból egy komplett kormánypropaganda-gépezet működik összeesküvés-elméletekkel, kisebbségeket és bevándorlókat gyalázó tartalmakkal és az ellenzék módszeres kigúnyolásával vagy figyelmen kívül hagyásával. Mind tudjuk a választ, és mind sejtjük, mit takar az, hogy az MTVA önmaga akarja kiképezni a „jövő újságíróit”.

De egészen szimbolikus, hogy ez a hírt éppen azon a napon és azokban az órákban gondolta bejelenteni az MTVA Sajtóosztálya az MTI-nek, amikor Magyarország legnagyobb nem kormánypárti lapjánál, az Indexnél 60 újságíró nyújtotta be a felmondását, mert a szerkesztőség szerint a kormány fenyegeti a tartalmi függetlenségüket. Tényleg, Örkény István se írt volna jobb Egypercest ebből.