Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Egy napon belül elutasította az ügyészség a rabosított momentumos képviselő panaszát

Ez a cikk több mint 3 éves.

Mint arról a Mércén mi is beszámoltunk, Paróczai Anikót, a Momentum kispesti képviselőjét szerdán délelőtt rabosították a XVIII. kerületi rendőrkapitányságon, ahol kiderült: Paróczait feljelentették becsületsértés és különleges adatokkal való visszaélés miatt.

A Momentum pénteki közleményéből az derült ki: A kispesti önkormányzati képviselő és ügyvédje is panaszt tettek az ellene irányuló feljelentés ügyében, amire rekordidő alatt, 24 órán belül érkezett meg az elutasítás XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészségtől. További furcsaság, hogy az ügyészség nem különleges adatokkal való visszaélés miatti eljárásban utasította el a politikus panaszát – mint ami miatt a feljelentés is történt -, hanem személyes adatokkal való visszaélés miatt.

Paróczai nem tudja pontosan, hogy ki tette a feljelentéseket, de becsületsértés miatt kizárólag Kránitz Krisztián kezdeményezhette az eljárás indítását.A Momentum közleménye szerint csütörtökön Gajda Péter kispesti polgármester is elismerte, tudomása szerint Kránitz még februárban tehette a feljelentést.

A momentum pénteken arról számolt be: Paróczait a rendőrkapitányságon egyértelműen gyanúsítottként kezelték: több szögből is lefotózták egy szám és egy szürke fal előtt. A politikus a Mércének korábban azt nyilatkozta: a kihallgatáson is jelezte, hogy az adatok, amelyeknek bemutatása miatt feljelentették, mind nyilvánosak, álláspontja szerint pedig Kránitz Krisztián közszereplő, így tevékenysége közérdeklődésre tarthat számot.

Paróczai Anikó az esettel kapcsolatos Facebook-posztjában arról ír:

”Az egész kispesti botrányban a gyanúba keveredett Kránitz Krisztián és Lackner Csaba helyett csak engem rabosítottak. De nem fogok megijedni azoktól, akik meg akarnak félemlíteni – folytatni fogom a tényfeltáró munkámat Kispesten, amíg meg nem tisztul a kerület.”

Paróczai egyébként Kispest átláthatósági tanácsnokként kezdett bele Facebook-oldalán még februárban „Kispest, Nagy Lopás” című videósorozatába is, amelynek első részében Kránitz Krisztiánnak, a kispesti vagyonkezelő vezetőjének vagyonnyilatkozatában fel nem tüntetett spanyolországi nyaraló ingatlanjáról számolt be (erről itt írtunk korábban).

Kispest az elmúlt hónapokban többször is sajtóérdeklődés középpontjába került, nem függetlenül attól a még tavaly ősszel nyilvánosságra került felvételtől, amelyen Lackner Csaba volt MSZP-s képviselő korrupcióra utaló állításokat tett a kerülettel, valamint Kránitzcal összefüggésben.