Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A miskolci rendőrök elfogultnak tartották magukat a Fidesz plakátjainak ügyében, nem akartak nyomozni

Ez a cikk több mint 3 éves.

Hűtlen kezelés vétségének gyanújával folytat nyomozást a kazincbarcikai kapitányság a miskolci polgármester-választás előtti fideszes plakátügyben. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei LMP elnöke, Mezei Attila azt követően tett feljelentést, hogy korábban napvilágra került információk alapján lehetséges, hogy a helyi Fidesz a saját jelöltjeinek kampányára költötte a miskolciak pénzét.

A polgármesteri hivatalt és a város cégeit, intézményeit polipként kihasználva választási kampányra költötte a miskolciak pénzét a helyi Fidesz

– állították június elején a Velünk a Város ellenzéki frakció vezetői.

A városi Miskolci Holding tavasszal folytatott belső vizsgálata ugyanis fényt derített arra a manőverre, amelynek során Alakszai Zoltán jegyző (fideszes polgármesterjelölt) által irányított Városháza és Kriza Ákos, korábban betegség miatt jelöltségről lemondott, de a helyi Fideszt aktívan irányító politikus Miskolc város nyomdájából rendeltek kampányanyagokat, amelyeket aztán a Miskolci Kulturális Központtal, illetve város egyik közalapítványával fizettethettek ki.

A MiProdukt Kft.-ben, vagyis a város nyomdájában a bizonyítékokat megpróbálták eltüntetni, meghamisították a nyilvántartásokat, de egy rutinellenőrzés során mégis fény derült a visszaélésekre

– állították június elején az ügyet felgöngyölítő képviselők.

A BAZ-megyei rendőrség tájékoztatásából kiderült, hogy a feljelentéssel először a miskolci kapitányság foglalkozott volna, de ők rögtön feljelentés-kiegészítést rendeltek el, és ugyanezen lendülettel

saját maguk kizárását kérték a nyomozásból, mégpedig elfogultságra hivatkozva.

Ezt Ungár Péter LMP-s parlamenti képviselő derítette ki, amikor Polt Péter legfőbb ügyészt kérdezte az ügyben.

Hegedüs Andrea és Bartha György önkormányzati képviselők a miskolci közélet elmúlt 30 évének legsúlyosabb politikai botrányának nevezték a történeteket.
Az őszi önkormányzati választások kapcsán korábban a Mérce is beszámolt arról a másik miskolci esetről, amelyben egy hangfelvétel került nyilvánosságra amelyen Tóth Ákos, az Új Lendület nevű, a választások előtt létrejött csoportosulás önkormányzati képviselőjelöltje, a felesége és Tóth sógora, Bazin Levente, az ellenzéki pártok egyik önkormányzati képviselőjelöltje arról beszélgetnek, hogy Tóth Ákos miért indul el a választásokon.
A Hírklikk birtokába került felvételen Tóth arról beszél, hogy őt a pénz motiválja arra, hogy elinduljon. Amikor Bazin megkérdezi, nem fél-e a következményektl, azzal válaszol, hogy meg fogják védeni, még akkor is, ha esetleg a Kúriára kerül az eset. Egyébként az is kiderül a felvételből, hogy Tóth a Fideszre szavaz, mert az neki a jó, ha ők nyernek. De szó van a felvételen arról is, hogy Tóthék, vagyis az Új Lendületet segíti Zárug. Itt Zárug Péter Farkas politológusra utalhattak, aki korábban Kriza Ákos miskolci fideszes polgármester kampányát segítette.
(Népszava)
Címlapkép: MTI/Vajda János