Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hivatali vesztegetés miatt felfüggeszthetik Boldog István fideszes képviselő mentelmi jogát

Ez a cikk több mint 3 éves.

Hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt az ügyészség felfüggesztené a fideszes országgyűlési képviselő, Boldog István mentelmi jogát, írja az Index.

A lap információi szerint a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyes pályázatai kapcsán merült fel, hogy több személy is bűncselekményt követett el, köztük Boldog István.

Az eljárás adatai szerint Boldog István országgyűlési képviselő a cselekményekben oly módon vett részt, hogy a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélt, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott

-írják.

Boldog Istvánról még tavaly októberben írta meg a 24.hu Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszámolója alapján, hogy önkormányzatokat érintő korrupciós bűncselekmények miatt az Ügyészség nyomozást folytat a Jász-Nagykun-Szolnok megyei négyes választókerületben.

A lap akkor arról számolt be: Boldog lényegében megzsarolta választókerülete polgármestereit, hogy csak akkor kaphatnak uniót támogatást  Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból, ha a megfelelő cégeknek juttatják a munkákat. Boldog állítólag még 2017-ben rendelte magához a környék településvezetőit, hogy elmagyarázza nekik a „helyes” pályázati eljárást.

Az Index információi szerint a felmerült bizonyítékok alapján Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Boldog István nevét a sajtóból annak kapcsán (is) ismerhetjük, hogy tavaly a Coca-Cola Love is love kampánya alatt bojkottálta a céget; kijelentette, hogy addig nem iszik kólát, amíg el nem távolítják a „melegbarát” plakátjaikat, a Pride miatt pedig azt nyilatkozta, hogy jó lenne mindent megtenni azért, hogy azt ne lehessen nyilvánosan megtartani.