Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Karácsony nem megy a Hír TV-be, amíg az bocsánatot nem kér „a neonácikat mosdató” riportjáért

Ez a cikk több mint 4 éves.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a Hír TV sajátos módon számolt be a szombaton megrendezett kitörés-napi szélsőjobboldali gyűlésről. A csatorna híradásában egységes, összefüggő eseménysornak mutatta be a Városmajorban a német-magyar szövetséges csapatok sikertelen, 1945-ös kitörésére, mint hőstettre emlékező eseményt, a számos szélsőjobboldali által is látogatott emléktúra indulását a Várból és azt a kiállítás megnyitót, amelyen V. Naszályi Márta I. kerületi, Őrsi Gergely II. kerületi ellenzéki polgármesterek közösen vettek részt Pokorni Zoltán XII. kerületi fideszes kerületvezetővel és Karácsony Gergely főpolgármesterrel, valamint Ungváry Krisztiánnal, az ötletgazda történésszel.

A Hír TV anyaga szerint „antifasiszta tüntetők zavarták meg a kitörés napi megemlékezéseket”, azt azonban nem igazán tették egyértelművé, hogy az antifasiszta tüntetők nem Karácsonyék, hanem a Városmajorban gyülekező szélsőjobboldal ellen tiltakoztak.

A hiteles és kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében pedig csupán Pokorni Zoltánt, illetve a szélsőjobboldali esemény egyik fő szónokát, a Légió Hungária vezetőjét, Incze Bélát idézték, V. Naszályi Mártától és Karácsony Gerelytől egy szó sem került be a híranyagba.

Karácsony Gergely főpolgármester az esetre reagálva nemrég Facebook-posztban közölte:

„Amíg a Hír TV nem kér bocsánatot a neonácikat mosdató, az antifasiszták tevékenységét megkérdőjelező riportjáért, addig sem én, sem a főpolgármester-helyettesek, sem a Főpolgármesteri Hivatal munkatársai nem adnak nyilatkozatot a Hír TV-nek, és nem is teszünk eleget semmilyen meghívásuknak.”

Álláspontjáról levélben értesítette a Hír TV vezérigazgatóját.

Címlapkép: MTI/Mónus Márton