Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Jakab Péter lett a Jobbik elnöke

Ez a cikk több mint 4 éves.

Január 25-én tartotta a Jobbik tisztújító kongresszusát, ahol Jakab Pétert választották a párt elnökévé – derül ki az Alfahír tudósításából. Ez egyébként nem nagy meglepetés, hiszen a párt már szombat reggel közölte a sajtóval, hogy az elnökjelölésben részt vett jobbikos szervezetek 99,6 százaléka Jakab Pétert jelölte, így egyedül ő indult elnökjelöltként.  A posztra korábban bejelentkező Lokody Levente nem tudta összegyűjteni az induláshoz szükséges alapszervezeti ajánlásokat.

Amint azt az Alfahír közölte, a kongresszusi küldöttek 87,8 százaléka támogatta szavazatával Jakab Pétert, aki 2022. június 30-ig kapta a megbízást. Ez azt jelenti, hogy 2022-es választásokon az ő vezetésével indul el a párt.

Jakab azzal kezdte megválasztása előtti beszédét, hogy megígérte, a leghangosabban fogja védeni az elnyomottakat és a magyar munkavállalókat a korrupt, multibarát rendszerrel szemben.

„Az én életemben helye van minden tisztességes embernek és nem akarom megmondani nekik, hogy mit gondoljanak. Nem pap vagyok, hanem képviselő”

– mondta el az új elnök, aki szerint azért kell harcolni a következő években, hogy a magyar nyugdíjas ne nyomorogjon, hogy a magyar „melós” ne legyen kiszolgáltatva, és hogy az egészségügy és az oktatás jobb legyen. Hozzátette azt is, hogy a Jobbik keresztény-konzervatív párt marad.

Jakab Péter egyébként Sneider Tamást váltotta, és még 2019 augusztusában jelentette be, hogy elindul a tisztségért, miután a Jobbik vezetése lemondott az EP-választások eredménye miatt.

Eredetileg 2019 novemberében lett volna a tisztújító, de azt elhalasztották, ugyanis akkor még nem teljesült Jakab azon kérése, hogy az elnöki mandátumot a 2022-es választásokig kapja meg.

(Frissítés 21.06):A Jobbik elnökhelyettese Gyöngyösi Márton lett, alelnököknek pedig Z. Kárpát Dánielt, Ander Balázst, Szilágyi Györgyöt, Dudás Róbertet, Lukács László Györgyöt és Potocskáné Kőrösi Anitát választották. Az új elnökséget bemutató sajtótájékoztatót itt lehet megnézni:

(Alfahír)

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor