Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

ATV: egy hangfelvétel szerint a BKV megfigyeli a dolgozói Facebook-tevékenységét

Ez a cikk több mint 4 éves.

Az ATV információi szerint a BKV megfigyeli dolgozói közösségi oldalait – egy most nyilvánosságra került hangfelvétel szerint a társasági kapcsolatok irodavezetője kapta utasításba, hogy nézzék a munkavállalóik profiljait, emellett pedig kiemelten figyeljék Nemes Gábor, a cég igazgatósági tagjának posztjait. A közlekedési vállalat elutasítja az idézett hangfelvételek alapján tett feltételezéseket.

„A Pásztor Erzsiéknek (a BKV-nál a társasági kapcsolatok irodájának vezetője) ki van adva, hogy figyelik a Facebookot, nem a tiedét, hanem úgy általánosságban, főleg a Nemesét, azt minden nap nézik”

Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet volt vezetője, a DK jelenlegi politikusa blogján, változtatás nélkül egy bejegyzést osztott meg, amely eredetileg a Békávé Megfigyelő oldalon tűnt fel. „A szöveget változtatás nélkül teszem közzé, s ki-ki kezdjen vele, amit akar” -írja.

A szöveg írója azt állítja, „nyílt titok”, hogy Bolla Tibor, a BKV jelenlegi vezérigazgatója a „Fidesz embere”.

„Bolla Tibornak megvannak az eszközei a megfélemlítésre és a mocskos dolgok eltusolására, az egyik ilyen a facebookos megfigyelés. Gyakran előfordult, hogy politikai posztok, szakmai véleményük kiírása miatt hívták be munkavállalókat. Nem volt ez másképpen Gábor Nemes-sal sem, mikor az Egységes Közlekedési Szakszervezet Elnöke volt. Bolla álltal folyamatos megfigyelés alatt tartották a tudta nélkül, Környei Éva Jogi & Humánpolitikai igazgató közvetlen beosztottjának adták ki a feladatot.”

-áll a bejegyzésben.

Emellett azt is írják, hogy Bolla azért figyeltette meg Nemest, mert a férfi pályája kezdetén még szakszervezeti vezető volt, ez pedig sértette a vezérigazgató „Fideszes mivoltját és pozícióját”.

Az ATV levelére a BKV azt válaszolta: a társaság megteszi a megfelelő jogi lépéseket a „jó hírüket bemocskoló névtelen, ám a BKV logóját jogtalanul használó, sőt bitorló Facebook oldal ellen.” A közlekedési társaságot a Mérce is megkereste, választ még nem kaptunk.

Címlapkép: BKV Zrt. / Facebook