Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Panasszal élt fideszes riválisa ellen a nagytétényi ellenzéki képviselőjelölt, lepattant a választási bizottságról

Ez a cikk több mint 4 éves.

Két választási kifogást is benyújtott a héten a helyi választási bizottsághoz Nádor Iván, az ellenzék 22. kerületi önkormányzati képviselőjelöltje, mert a Fidesz szerinte több esetben is vétett a tisztességes választási verseny ellen.

Nádor egyrészt azért élt panasszal, mert a kerületi lap, a Városházi Híradó szerinte indokolatlanul sokat szerepeltette ellenfele, Csiszár Zsuzsanna nevét és arcképét annak ellenére, hogy jelenleg Csiszár képviselői tisztséget nem tölt be, hanem Nádorhoz hasonlóan csupán egy bizottság külsős tagja. Az ellenzéki jelölt vonatkozó Facebook-bejegyzésében példát is hoz arra, hogy hogyan reprezentálja felül a kerületi lap a fideszes jelöltet a január 19-i időközi választás előtt.

A felötlött fényképek tanúsága szerint Csiszár neve és fotója sokszor teljesen indokolatlanul és érthetetlen módon van elbújtatva különböző, a  választást nem érintő cikkekbe. Például a „Jégpályaavató Mikulásbuli” című cikk esetében keveredett véletlenül pont a polgármester mellett kapták lencsevégre a fotózás pillanatában. Ez Nádori szerint kimeríti az esélyegyenlőség biztosítását előíró választási alapelv megsértését.

A másik ok, amiért Nádor kifogással élt, az az, hogy telepakolták Nagytétényt Csiszár Zsuzsanna fotójával, akit a plakátokon a korábbi és a jelenlegi fideszes polgármesterek ajánlanak a választók figyelmébe. Nádori azonban rámutat: Szabolcs Attila polgármesteri ciklusát hamisan tüntették fel a képeken, és „kitörölték a történelemből” Bollok Tünde baloldali polgármesterségének 4 évét (2002-2006), amivel Nádori szerint megtévesztették a választókat.

Az ellenzéki jelölt azt írja posztja végén:

a választási bizottság érdemi vizsgálat nélkül, formai okokra hivatkozva elutasította a beadványát.

Nádori egyébként nem először emelte fel a hangját a kampányidőszakban ellen: korábban arról posztolt, hogy karácsonykor valaki letépkedte és megrongálta a választási plakátjait:

A XXII. kerület 8-as számú egyéni körzetében azért kell megismételt választást tartani, mert Csiszár Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP által támogatott jelölt és az ellenzéki összefogás által támogatott Nádor Iván között minimális szavazatkülönbség alakult ki, amikor a beérkezett szavazatokat frissiben összeszámolták. Nádor Iván ekkor kettő, azaz kettő darab szavazattal nyert.

Csiszár Zsuzsanna kérésére a szavazatokat újraszámlálták. A hivatalos adatok  a két jelölt „döntetlenre” végzett, ezért a Fővárosi Ítélőtábla döntése szerint (az övék volt az ügyben a legutolsó szó) szavazategyenlőség miatt időközi választást kellett kitűzni, amely január 19-én, vasárnap lesz.