Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Őrsi Gergely: Soha semmilyen zsarolási kísérletnek nem fogok engedni

Ez a cikk több mint 4 éves.

FRISSÍTÉS 10:24

Őrsi Gergely, a II. kerület szocialista polgármestere a Facebookon tett közzé videót, amelyben megerősítette: Molnár Zsolt mellett őt is zsarolta az Angyal ügyvédje. Mint írta:

„Különböző csatornákon keresztül arról jutottak el hozzánk hírek, hogy lejáratási kísérletet terveznek, amennyiben nem teljesítem a zsarolók követeléseit. A zsarolók célja többek között az is, hogy a kerület közéletének javítása és valódi problémák elhárítása helyett valótlanságok tisztázásával teljenek a napok.

Persze nem ért váratlanul, hogy az október 13-án kapott nagyarányú felhatalmazás az ilyen jellegű politikai eszközök felbukkanását is magával hozhatja, de bevallom, az őszintén meglepett, hogy két hónap sem telik el az első ilyen próbálkozásig.

Szeretném világossá tenni: soha semmilyen zsarolási kísérletnek nem fogok engedni. Hamis lejáratások helyett, a kerület valódi problémáival foglalkozom, ezzel bíztak meg a választók.

Innentől ez egy rendőrségi ügy, munkájukat mindenben segítem és én is teszem a dolgomat polgármesterként.”

Őrsi Facebook-posztja itt olvasható:

ELŐZMÉNY:

Mocskos zsarolási ügy – így nevezte Molnár Zsolt az ATV-ben ma reggel az Angyal ügyvédje néven indult blog azon állítását, miszerint ismert ellenzéki politikusok korrupciós-, szex- és kábítószer-ügyeiről közöl információkat január elsején, ha az érintett politikusok december 31-ig nem vonulnak ki a közéletből.

Az Index beszámolója szerint az MSZP pártigazgatója kijelentette: nem új Borkai-ügyről van szó (amit ugye az Ördög ügyvédje néven blogoló ismeretlen tálalt ki), állítása szerint őt zsarolták meg, az ATV-ből pedig egyenesen a rendőrségre megy, hogy feljelentést tegyen. Azt viszont elárulta, hogy „milliós értékben” kért pénzt tőle a zsaroló, akiről annyit még elmondott, hogy az MSZP kampányában is részt vett, és hogy „újságírónak tartja magát”.

Molnár egy lezárt borítékot is átadott Vujity Tvrtkónak, amelyben a zsarolót nevezte meg, a műsorvezető viszont jeleztek, hogy azt csak akkor fogadja el, ha fel is olvashatja a benne található nevet. Molnár azonban először a rendőrségen akarta megnevezni a zsarolót, így a nézők végül nem tudták meg, kiről van szó.

„Nincs eltitkolt lakásom, nem drogoztam soha, nem vettem részt szexpartikon” – jelentette ki Molnár,aki szerint a zsaroló kitalált egy történetet, amit azzal akart hitelesíteni, hogy belekevert egy polgármestert is. Molnár őt sem nevezte meg, de róla elárult annyit, hogy „fiatal, most megválasztott” polgármesterről van szó, akit szintúgy presszionálhatott a zsaroló.

FRISSÍTÉS 10:04

A 24.hu írta meg, hogy a Molnár által meg nem nevezett polgármester a II. kerület szocialista polgármestere, Őrsi Gergely. Őrsi a lapnak elismerte, hogy róla van szó, de részleteket egyelőre nem árult el, mert a rendőrségi ügy folyamatban van, és ez akadályozná a nyomozást. Őrsi elöljáróban annyit mondott, hogy Molnár Zsolt pártigazgatón és egy másik személyen keresztül zsarolták, nem direkten őt.

Az interjú végén a műsorvezető tette fel a kérdést, hogy a zsarolásnak köze van-e Németh Gáborhoz, az Egyenlítő TV blog korábbi szerkesztőjéhez, amire Molnár annyit válaszolt, hogy ezt az állítást nem tudja cáfolni.

Németh 2014-ben az Átlátszónak azt nyilatkozta: blogját az MSZP „ellopta”, miután az MSZP egyes vezetői többször keresték meg különböző kérésekkel, amelyeket főszerkesztőként nem teljesített. Németh Gábor már akkor kínos történetek kitálalását helyezte kilátásba, ami azonban akkori álláspontja szerint nem zsarolás, hanem „természetes reakció egy ilyen esetben”.

via Index