Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kósa Lajos élő adásban jött rá, hogy élő adásban van

Ez a cikk több mint 4 éves.

Az online sugárzó Heti TV Pirkadat című műsorának vendége volt kedd reggel Kósa Lajos, aki a Fidelitas szombati kongresszusán tett kijelentései miatt már bocsánatot kérni kényszerült tegnap. De a műsor sem tett túl jót az egykori debreceni polgármester ázsiójának, a beszélgetés második fele ugyanis egészen abszurd fordulatot vett.

Ahogy azt a 24.hu kiszúrta, Kósa a 20 perces műsor utolsó felében jött rá, hogy élő adásban van, miután szétesettnek nyilvánította a beszélgetést, és megpróbálta meggyőzni a műsorvezetőt, Breuer Péter, hogy ne sugározza az.

A beszélgetés főként Kósa szombati kijelentései körül forgott. A Fidelitas kongresszusán a politikus ugyanis arra csodálkozott rá, hogy a „nyilasok a neoliberálisokra szavaztak, a globalisták összeálltak az antiglobalistákkal, a nemzeti radikálisok meg átszavaztak a balliberális oldalra”, majd azt mondta, a „zsidók kénytelenek voltak – vagy lehet, hogy  jól is esett nekik – a nyilast megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésben”.

Kijelentései miatt Kósát kritizálta a hazai zsidóság fő képviseleti szerve, a Mazsihisz, de még a kormány által kistafírozott, Köves Slomó vezette EMIH is, utóbbi visszautasította, hogy „a magyar politikai közélet erkölcstelenségének terhét bárki is a zsidóságra terhelje át”.

A Heti TV műsorvezetője már az egész adást azzal nyitja, hogy Kósa mindig is szívén viselte a magyarországi zsidóság sorsát, és a műsor tovább sem nélkülözi az ilyen típusú bókokat. De ez nem akadályozta meg, hogy egy adott ponton a beszélgetés ebbe a szóváltásba torkolljon:

Breuer Péter: Mi van a debreceni zsidókkal? Azok az Ön emberei. Biztos, hogy nem erre a koalícióra szavaztak.

Kósa Lajos: Biztos, hogy nem az én embereim, mert egy ez ilyen értelmetlenség, nekem nincsenek embereim.

B.P: Nem értelmetlenség, ezek az emberek szereik Önt. Ezekkel az emberekkel nagyon jó kapcsolatot tartott fönn. Leste a gondolataikat…

K.L.: Most egyébként mit csinálunk? Mert egyébként szétesett ez a műsor.

B.P:: Nem esett szét.

K.L.: De, hát össze-vissza beszélgetünk. A hülyeségekről.

B.P.: A lényegről beszélünk, nem hülyeségekről.

K.L.: Nhm.

B. P.: Kedves nézőim, vendégünk volt Kósa Lajos, aki…

K.L.: Péter, ez a műsor… Én ehhez így nem járulok hozzá, most elmegyek és ne adjátok le, azt szeretném kérni. Azt hiszem ehhez még jogom is van, mert…

B.P: Ez élőben megy.

K.L.: Ez?! De ez egy butaság ez a műsor.

Breuer arra is rákérdez, mit mondana Kósa, ha a VII. kerületi stúdióból kilépve összetalálkozna a Mazsihisz elnökével:

Péter nem fogok ott ülni az autóban, hátha arra jön Heisler András, ezt komolyan gondolod?

-replikázik a kormánypárti politikus.

A műsor a korábban elhangzottakhoz méltóan végződik: Breuer az „ordas eszmékért” való küzdelemre buzdít mindenkit, mire Kósa kijavítja, hogy az ordas eszmék ellen kellene küzdeni.

A teljes adás itt nézhető meg:

(via 24.hu, Index)